Hlavní obsah

Osmá obhajoba. Vytře Kličko s Chambersem ring?

DUSSELDORF

Američan Eddie Chambers má být dalším soustem, které v sobotu v Düsseldorfu rozžvýká v zubech ukrajinský boxerský velmož Vladimir Kličko. Vydrží jeho protivník alespoň šest kol? Nebo celých sedm?

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko

Článek

„Od časů Lennoxe Lewise nemají bratři Kličkové žádné obstojné soupeře,“ mrzí bývalého šampióna George Foremana, který i teď krotí americkou víru v Chambersovu rychlost a odolnost. „Bude to stejné jako v předchozích Vladimirových zápasech. Vyzývatel dostane namláceno, pak ho zabalí a pošlou domů.“

Třiatřicetiletý Kličko neprohrál od dubna 2004, sedmkrát úspěšně obhájil pás mistra světa a před víkendovým duelem má moře sebevědomí. „Chamberse velmi respektuji, ale šetřit ho nebudu v žádném případě.“

Vše znovu hraje favoritovi do karet. Je vyšší o 14 centimetrů, má o 15 cm delší rozpětí paží, je také těžší o 15 kilogramů a v profiringu nasbíral o 18 vítězství víc než „Rychlík Eddie“. „Desítky hodin jsem studoval Kličkův styl. Jakmile mě začne zpracovávat přední rukou, tak bude zle,“ vytušil 27letý Američan.

Americký boxer Eddy Chambers na tréninkufoto: Reuters/Ina Fassbender

Do fotbalové Esprit Areny si koupilo lístek 50 tisíc fanoušků. „Bylo mým snem dostat box na velké stadióny. Myslím na diváky a předvedu jim to nejlepší ze svého rejstříku,“ prohlásil Kličko, kterého před časem bulvární novináři nachytali v Los Angeles, jak se tulí k dvacetileté americké herečce Hayden Panettierové, známé z televizního seriálu Hrdinové. „Soukromí si snažím chránit, takže na toto téma ode mě nic neuslyšíte,“ zůstal Vladimir neoblomný.

Před sebou má totiž o víkendu prácičku. „Zápas o titul, to je životní šance. Nastane moje éra,“ vyprávěl Chambers. „Bla bla bla bla. Nejdřív spousta řečí a večer bude obličejem vytírat ring,“ vzkázal Kličkovu soupeři jeden z fanoušků. Pravda se ukáže v sobotu. Od 22.45 h vysílá duel přímým přenosem německá televize RTL.

Reklama