Hlavní obsah

Kličko knokautoval Chamberse a uhájil mistrovské pásy

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko obhájil tituly profesionálního mistra světa těžké váhy organizací WBO, IBF a IBO. Amerického vyzyvatele Eddieho Chamberse dnes na fotbalovém stadiónu v Düsseldorfu porazil těžkým k.o. v posledním z dvanácti kol.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Vladimir Kličko během boxerského zápasu s Eddiem Chambersem.

Článek

Brzy čtyřiatřicetiletý Ukrajinec využíval proti svému někdejšími sparingpartnerovi výškovou převahu a držel si ho v bezpečné vzdálenosti od těla. Pasivní Chambers jej překvapil pouze v úvodu neboxerským přehozením přes hlavu, které by body získalo spíše v judu.

Padesát tisíc diváků v hledišti kvitovalo každý Kličkův tvrdý zásah, který na Chambersově tváři zanechával stopy. Američanovi z defenzivy nepomohla ani zdlouhavá výměna rukavice po 9. kole.

"Musím mu přiznat nějaký kredit, Chambers je velmi rychlý a silný," okomentoval Ukrajinec výkon svého o 14 centimetrů menšího a 16 kilogramů lehčího soupeře. "Nemá takovou ránu v ruce. Možná by mě mohl přeboxovat, kdyby mě unavil, to se ale nestalo."

"Rychlý Eddie" už v posledním kole jen vyčkával na konec, který však nečekaně přišel od Kličkovy levačky několik sekund před závěrečným gongem. Z úderu do spánku už se Američan nevzpamatoval a prohrál těžkým k.o. Na body by i tak suverénně vyhrál Ukrajinec, který byl aktivnější ve všech 12 kolech.

"Okolo šestého kola se mu rozpadl jeho plán. A já jsem přece slíbil k.o.," stačil ještě Kličko říct reportérům, než se šel radovat se svým týmem.

Mladší z ukrajinské bratrské dvojice tak může slavit další obhajobu svých titulů. Naposledy boxoval v červnu loňského roku, kdy v devátém kole knokautoval Ruslana Čagajeva. Na kontě má teď 54 vítězství, z toho 48 duelů ukončil předčasně. Jen třikrát v ringu Vladimir Kličko prohrál.

Reklama