Hlavní obsah

Bratři Kličkové se nemohou rozhodnout, kdo z nich vyzve "drzého" Haye

KYJEV

Boxerští sourozenci Vladimir a Vitalij Kličkové se ještě nerozhodli, který z nich vyzve mistra světa v těžké váze organizace WBA Davida Haye. Starší Vitalij v nadsázce řekl, že si bude muset s bratrem hodit mincí.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Vladimir Kličko (vpravo) oslavuje se svým bratrem Vitalijem tituly organizací WBO a IBF po nedávné výhře k.o. nad Eddiem Chambersem.

Článek

"Největší rival, nebo řekněme překážka, v tomto souboji je můj bratr. Nemůžeme se rozhodnout. Asi si budeme muset hodit mincí," citovala agentura AP osmatřicetiletého Vitalije Klička.

Oba sourozenci jsou na Haye nažhavení. Chtějí mu oplatit jeho provokativní výroky a také loňskou kontroverzní tiskovou konferenci. Na ní se britský boxer objevil v tričku s obrázkem představujícím ho v ringu s hlavami Kličků v rukou. "Haye je člověk, který si nedává pozor na pusu. Vždycky využívá k tomu, aby vyjádřil své názory, dost podivné způsoby," uvedl Vitalij.

Haye získal titul WBA loni v listopadu po vítězství nad šampionem Nikolajem Valujevem z Ruska. První obhajoba je připravena na 3. dubna, vyzyvatelem bude v Manchesteru John Ruiz. Hayeovým snem je sjednotit tituly po vítězství nad Kličky, kteří drží pásy organizací WBC, IBF a WBO.

Vitalijovi patří titul WBC, který bude obhajovat 29. května proti Polákovi Albertu Sosnowskému. Čtyřiatřicetiletý Vladimir si udržel tituly WBO a IBF vítězstvím k.o. minulou sobotu proti Eddiemu Chambersovi. Jeho příštím soupeřem by měl podle Vitalije být ruský olympijský vítěz z Atén Alexandr Povětkin.

Reklama