Hlavní obsah

Na MS v krasobruslení vyhráli soutěž sportovních dvojic Číňané

TURÍN

Čínská sportovní dvojice Čching Pchang a Ťien Tchung získala zlatou medaili na krasobruslařském mistrovství světa v Turíně. Na druhé místo odsunuli obhájce titulu Alionu Savchenkovou a Robina Szolkowého z Německa. Bronz vybojovali evropští šampioni Juko Kavagutiová a Alexandr Smirnov z Ruska.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Čínští krasobruslaři Čching Pchang (vlevo) a Ťien Tchung

Článek

Stříbrní olympijští medailisté Čching Pchang a Ťien Tchung potvrdili formu i na světovém šampionátu. Po vítězství v krátkém programu ovládli i volnou jízdu, v níž udělali jedinou drobnou chybu, když partnerka zařadila dvojitý toeloop místo trojitého. Ke zlaté medaili z roku 2006 tak přidali druhý světový titul.

Obdobného zaváhání se totiž dopustili i Savchenková se Szolkowým, kteří tak nenavázali na světové tituly z posledních dvou let. Olympijská sezona pro krále posledních let skončila bez zlaté medaile. Na evropském šampionátu získali stříbro, na OH byli bronzoví.

Navzdory dvěma pádům při odhazovaných skocích se na medailové pozici udrželi Kavagutiová se Smirnovem, kteří klesli z druhého místa po krátkém programu na třetí. Na úvod volné jízdy zariskovali a zařadili čtverný odhazovaný salchow, ale i když byl dotočený, tak partnerka dopad neustála.

Podobně skončil i jejich pokus o odhozený rittberger. Jejich krajané Maria Muchortovová s Maximem Trankovem ale rovněž chybovali a zůstali mimo stupně vítězů.

Mistrovství světa v krasobruslení v Turíně:
Sportovní dvojice - konečné pořadí:
1. Čching Pchang, Ťien Tchung (Čína) 211,39 b., 2. Savchenková, Szolkowy (Něm.) 204,74, 3. Kavagutiová, Smirnov 203,79, 4. Muchortovová, Trankov (všichni Rus.) 197,39, 5. Tan Čang, Chao Čang (Čína) 195,78, 6. Dubeová, Davison (Kan.) 177,07.

Reklama