Hlavní obsah

Prague Panthers v prvním utkání rakouské ligy prohráli s Giants

PRAHA

Prague Panthers prohráli své první utkání v nejvyšší rakouské soutěži amerického fotbalu AFL. Nejlepší český celek dnes podlehl týmu Turek Graz Giants 28:42. Statisticky vyrovnaný souboj rozhodly především chyby na straně Panthers.

Článek

"Je to hrozná škoda, protože herně jsme na Giants měli. Bohužel jsme do zápasu vstoupili vlažně, ale hlavně jsme dělali oproti soupeři spoustu zbytečných chyb, které v takovém zápase rozhodují," zhodnotil zápas kapitán obrany Pražanů Michal Srp.

Na Panthers byla na počátku patrná nervozita z premiéry, jež vyústila v několik chyb. Proto prohrávali 0:14, přičemž obrana nedokázala najít recept na přesné přihrávky skvělého rozehrávače Chrise Gunna. Quarterback Jackob Shrum zařídil první body pro Pantery a v polovině hry český mistr snížil vedení Giants na 13:21.

Na začátku druhé půle Panthers třetím touchdownem Shruma a pasem na Ondřeje Víška dokonce vyrovnali na 21:21. Jenže soupeře vedl k výhře přesnými pasy Gunn a v běhu téměř nezastavitelný Mike Andrew. Posila českého týmu Clinton Graham sice snížila na 28:35, ale Rakušané si výhru pohlídali a zvýšili na konečných 42:28.

Tým Collect Point Prague Panthers čeká další zápas v sobotu 3. dubna, kdy nastoupí v Evropské lize (EFL) k prvnímu utkání ve skupině proti Berlín Adlers. Zápas se hraje od 14:00 na atletickém stadionu Slavie.

Rakouská liga amerického fotbalu (AFL)
Prague Panthers - Turek Graz Giants (Rak.) 28:42 (13:21).

Reklama