Hlavní obsah

Triatlonistka Frintová vyhrála poprvé závod Světového poháru

Vendula Frintová vyhrála jako první česká triatlonistka závod Světového poháru. V australské Mooloolabě v neděli zvítězila v úvodním dílu seriálu díky tradičně skvělému běhu. Druhou Japonku Tomoko Sakimotovou porazila o 11 sekund, přestože po cyklistické části ztrácela minutu a 37 sekund. Třetí skončila Britka Liz Blatchfordová.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Filip Ospalý a Vendula Frintová.

Článek

Frintové se vyplácí náročná zimní příprava, za kterou se vydala právě do Austrálie, kde se snažila zlepšit hlavně svou velkou slabinu - plavání. "Tvrdě makám a každým dnem je to znát víc a víc. Ale je to pořád jen začátek sezony," citovala agentura AP úřadující mistryni světa v duatlonu.

Dosavadními nejlepšími výsledky šestadvacetileté Frintové ve Světovém poháru byla dvě třetí místa v jihoafrickém Richards Bay v roce 2006 a v korejském Tongjongu v roce 2008.

"Posun kupředu je vidět hlavně v plavání, vždyť z vody jsem vylézala ve druhé skupině. Jsem strašně ráda, že mi vstup do sezóny vyšel tak dobře," řekla ČTK Frintová. "Ještě dva kilometry před cílem jsem na vedoucí dvojici ztrácela deset sekund, ale v posledním kopci jsem soupeřky doběhla a okamžitě jsem jim dokázala utéct," uvedla Frintová. Triumfem navázala na úspěchy Filipa Ospalého, jenž dokázal v minulosti vyhrát tři závody Světového poháru.

Na startu chyběly některé hvězdy, které by se měly objevit za dva týdny v Sydney, kde začne seriál mistrovství světa.

Sobotní závod mužů v Mooloolabě vyhrál Australan Brad Kahlefeldt. Bývalá světová jednička se dočkala prvenství ve Světovém poháru po třech letech a opět na stejném místě. Kahlefeldt potvrdil roli favorita poté, co před závodem odstoupil kvůli zranění kyčle Španěl Javier Gómez.

Závody SP v triatlonu v Mooloolabě (Austrálie):
Ženy: 1. Frintová (ČR) 2:03:15, 2. Sakimotová -11, 3. Blatchfordová (Brit.) -23, 4. Robertsová (JAR) -49, 5. Groffová (USA) -1:04, 6. Stimpsonová (Brit.) -1:05.

Reklama