Hlavní obsah

Draci mašírují za titulem, už jim chybí jen krok

Ostrava

Druhé utkání finále baseballové extraligy přineslo druhou výhru Drakům Brno. Jsou tak jedno vítězství od zisku 22. mistrovského titulu. Draci porazili po dvoubodovému homerunu Petra Čecha v poslední směně obhájce titulu Arrows Ostrava 6:4 a vedou ve finále 2:0 na zápasy.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Martin Schneider z Draků Brno.

Článek

Skóre zápasu se přelévalo z jedné strany na druhou. Že se bude podruhé radovat brněnský tým, rozhodl dvoubodovým homerunem Petr Čech a také výkon nadhazovače Martina Schneidera v posledních dvou směnách utkání.

Czech Series se ke druhému duelu přesunula do Ostravy, tedy na půdu obhájců titulu Arrows. Startujícími nadhazovači byli tentokrát mladí hráči Ondřej Satoria a Ondřej Furko. Oba společně získali v roce 2019 zlato na ME U23 a oba jsou také členy mužské reprezentace. Diváci v Ostravě se, stejně jako v pátek v Brně, dočkali prvních bodů hned v úvodní směně zápasu, kdy šli hosté do vedení 2:1. Arrows dokázali vyrovnat a v sedmém inningu se po střídání dračího nadhozu dostali do vedení 4:2.

Draci však v koncovce utkání ukázali, že nejsou pouze týmem s nejlepší obranou, ale že umí také pálit. Jejich tažení za druhou výhrou začal homerunem zkušený Tomáš Polanský, jenž takto přivítal nového muže v dresu Arrows na kopci, Matěje Satoriu. Brněnský tým dokázal z tlaku vytěžit ještě srovnávací bod a jejich útočné chuti neodolal mladý nadhazovač ani v poslední směně. Meta zdarma Martina Schneidera a následný daleký homerun Petra Čecha převrátily skóre utkání zpět na stranu hostů.

„Oba týmy začaly útočně, oba hrály výborně v obraně, a my jsme pak měli na konci trochu štěstí s mým odpalem," hodnotí Čech, se čtyřmi hity nejlepší pálkař zápasu. Martin Schneider, který se opět přesunul z pozice spojky na nadhazovací kopec, ostravské pálkaře k ničemu nepustil. „Draci využili všechny šance, které měli. My už jsme pak nedokázali reagovat. Diváci si ale museli zápas užít, pro nás byl bohužel s hořkou koncovkou," neskrývá zklamání Ondřej Satoria.

Série pokračuje v pátek 18. září od 19:00 na Městském baseballovém stadionu v Brně. Případná výhra domácího týmu by znamenala její ukončení a stěhování putovního poháru pro vítěze extraligy po dvou letech do Brna.

Finále baseballové extraligy - 2. zápas:
Arrows Ostrava - Draci Brno 4:6, stav série 0:2

Reklama