Hlavní obsah

Haye půjde možná znovu do ringu s ruským obrem Valujevem

LONDÝN

Britský boxer David Haye se nejspíš znovu postaví Nikolaji Valujevovi, kterého již jednou porazil. Pokud Haye v sobotu odolá vyzyvateli Johnu Ruizovi, pak si v létě zopakuje listopadový souboj s ruským obrem. Tomu loni v Německu sebral těžkotonážní titul organizace WBA.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Britský boxer David Haye (vpravo) zasazuje úder Nikolaji Valujevovi z Ruska

Článek

Opakovaný zápas je totiž jednou z klauzulí smlouvy mezi boxery, píše britský deník Daily Mail. „Je to tak, možná budu muset jít na Valujeva znovu, ale nejsem si jist, jak reálné to je. Teď se hlavně soustředím na to, abych Ruize vyřídil hladce a rychle,“ poznamenal k tomu v listu Haye.

Samotný britský boxer po triumfu nad Valujevem prohlásil, že teď už je čas na bratry Kličkovy. Pokud by však musel Haye přece jen boxovat s Valujevem, souboj s Kličkovými by se pravděpodobně odsunul až na další rok. Boxerští bratři by tak měli ještě pár měsíců navíc na rozhodnutí, který z nich se s Hayem utká. Pifku na něj mají oba od chvíle, kdy si oblékl tričko s motivem jejich uříznutých hlav. „Až s tebou skončím, budeš vypadat jako pizza,“ vzkázal Britovi Vladimir Kličko.

Ačkoliv všichni hovoří o dalším zápasu Davida Haye, nejdříve si musí poradit s Američanem Ruizem. A to není žádný nazdárek, v minulosti vlastnil mistrovský pás dvakrát. Světovým šampiónem byl v letech 2001 až 2005 s krátkou přestávkou po prohře s Royem Jonesem. O titul ho pak definitivně připravil Valujev, od něhož se pás stěhoval do Británie.

Reklama

Související témata: