Hlavní obsah

Sáblíková má za tři olympijské kovy Záslužný kříž druhého stupně

PRAHA

Na černém saku rychlobruslařky Martiny Sáblíkové se dnes odpoledne blyštěl Záslužný kříž druhého stupně. Trojnásobná olympijská medailistka z Vancouveru dostala vysoké armádní ocenění od ministra obrany Martina Bartáka při slavnostním přijetí úspěšných sportovců armádního sportovního centra Dukla.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Článek

"Určitě zabere velice čestné místo, kde se na něj budu moci často podívat, protože si tohohle ocenění vážím," řekla Sáblíková.

Záslužný kříž třetího stupně dostala po turínských hrách před čtyřmi lety, nyní za dvě zlata a jeden bronz kříž druhého stupně, který má stříbrnou barvu. Na olympiádě v Soči tak s nadsázkou musí získat tři zlata, aby dostala nejvyšší ocenění. "To nevím, na to si musíme počkat. A doufám, že se dočkáme," usmála se Sáblíková.

Záslužný kříž prvního stupně mají ze sportovců například bývalá olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová nebo světový rekordman, olympijský vítěz a mistr světa v desetiboji Roman Šebrle.

Ministr obrany Barták ocenil děkovným listem Sáblíkovou a všechny lyžaře olympioniky, mezi kterými nechyběla trojice z bronzové štafety běžců na lyžích Martin Koukal, Jiří Magál a Martin Jakš.

Reklama