Hlavní obsah

Sáblíková si zašla ke kadeřnici a čtyři dny vydržela nic nedělat

PRAHA

I když měla rychlobruslařská šampiónka Martina Sáblíková, držitelka tří olympijských medailí a všech pro ni dostupných titulů v této sezóně, slíben nejméně týden úplného volna, vydržela lenošit jen čtyři dny. „V posteli jsem vydržela do půl jedenácté, koukala na televizi, scházela se s přáteli a jedla. Ale nepřibrala jsem,“ pochlubila se i s tím, že po třech měsících si zašla i ke kadeřnici.

Foto: pro Sport Invest Luděk Šipla

Martina Sáblíková při podpisu své fotografie pro charitativní akci

Článek

Už znovu začala s lehčím tréninkem a běháním. „Bolí to,“ přiznala stroze. „Měsíc mají s Erbanovou hájení. Můžou trénovat podle svého. Důležité je, aby si důkladně odpočinuly. Pak znovu budou nabírat síly do nového cyklu,“ podotkl její trenér Petr Novák.

Reprezentanty Dukly, kteří na ZOH ve Vancouveru vybojovali umístění v elitní osmičce, přijal v Praze místopředseda vlády a ministr obrany Martin Barták. Sáblíková za skvělou reprezentaci obdržela vysoké armádní ocenění: Záslužný kříž druhého stupně, Novák Záslužný kříž třetího stupně. Děkovné dopisy a finanční odměny převzalo 13 sportovců ASDC Dukla.

Novák a Sáblíková pak jednali s ředitelem Armádního sportovního centra Dukla Jaroslavem Priščákem o vylepšení jejich podmínek pro přípravu. Skupina rychlobruslařů je nejúspěšnější skupinou v rámci Dukly.

Reklama