Hlavní obsah

Kandidáty na šéfa ČSTV jsou místopředseda Kořán a nový muž Čuřín

PRAHA

O funkci předsedy Českého svazu tělesné výchovy se ucházejí dosavadní místopředseda ČSTV Pavel Kořán a ve sportovním prostředí téměř neznámý muž, bývalý ředitel Českých radiokomunikací Miroslav Čuřín. Uzávěrka přihlášek je v pátek, nástupce Vladimíra Srba bude zvolen na valné hromadě ČSTV 17. dubna v Nymburce.

Článek

Oba kandidáti se v tomto týdnu představili na celostátních poradách zástupcům regionálních sdružení ČSTV a předsedům sportovních svazů. Kořán je dlouholetý sportovní funkcionář, někdejší předseda svazu triatlonu a od roku 1998 místopředseda ČSTV. Jako Srbův blízký spolupracovník byl v minulosti několikrát terčem kritiky především za projekt multifunkční haly v Praze-Libni, kvůli jehož splácení sportu scházejí peníze. Čuřín, člen ragbyové unie, je pro většinu delegátů dubnové valné hromady postavou neznámou.

V kuloárech se hovoří i o kandidatuře šéfa basketbalového svazu Miroslava Jansty, advokáta s vazbami na špičky ČSSD, ale podle generálního sekretáře ČSTV Jana Boháče písemně na Strahov zatím nedorazila.

Jansta je jedním z členů skupiny vlivných sportovních funkcionářů, jejíž vznik inicioval šéf fotbalu Ivan Hašek a která začala nezávisle na ČSTV vyjednávat o možnostech podpory sportu s představiteli jednotlivých politických stran. V médiích současné vedení, které bude ve volbách reprezentovat Kořán, ostře kritizoval. Jeho stanovisko ke kandidatuře se ČTK zatím nepodařilo získat.

Vladimír Srb je v čele největší tělovýchovné organizace od roku 1990, ale už dříve prohlásil, že znovu kandidovat nebude.

Reklama

Související témata: