Hlavní obsah

Žokej Janáček začal čtyřmi triumfy, Gomba handicap ale nevyhrál

Šampion a rekordman českých rovinových žokejů Václav Janáček zahájil sezonu čtyřmi triumfy na prvním letošním mítinku v pražské Chuchli. V hlavním dostihu, 85. ročníku sprinterského Gomba handicapu, se však dnes musel v sedle klisny Trinity sklonit před čtyřletým hnědákem Heat Set, kterého vedl žokej Jan Rája.

Článek

"Pro Heat Seta to byl takový test. Řekli jsme si, že pokud Gombu vyhraje, další starty absolvuje ve Francii," uvedl majitel vítězného koně Martin Wolf. "Povedlo se, a tak ho pravděpodobně už na českých drahách neuvidíme. Aspoň pokud se bude ve Francii dařit a bude tam mít vypsané vhodné dostihy," dodal po dostihu na 1200 metrů o 120 tisíc korun.

Žokej Rája, který letos působí ve Švýcarsku, přijel do Velké Chuchle kvůli jedinému dostihu a vyplatilo se. "Mám ve Švýcarsku zajímavé angažmá, ale na takovéhle koně do Prahy vždycky rád přijedu," pochvaloval si.

Janáček se spolufavoritkou Trinity v závěru útočil, ale o půl délky za Heat Setem zaostal. "Neměli jsme dlouho kudy projít. Když klisna přišla se závěrem, bylo už pozdě," uvedl Janáček, jenž vstoupil do sezony ještě lépe než loni, kdy nakonec vybojoval na českých drahách rekordních 82 vítězství. Před rokem vyhrál na úvod ve Velké Chuchli "jen" třikrát.

První dostihový mítink ve Velké Chuchli:
85. Gomba handicap - Velká cena Auto Hase (1200 m, 120.000 Kč): 1. Heat Set (ž. Rája, trenér Török, majitel Wolf-Clint), 2. Trinity, 3. Golden Eagle. Výrok: 1/2-1/2-1 1/2. Čas: 1:12,04 min.
Další dostihy:
I. Makléř (Hlavatý) - Chelse - Spencer,
II. Like A Lord (Janáček) - Battle Heroe - Redul,
III. Malq (žák Vraj) - Dusilenka - Zirhan,
IV. Ramar (Janáček) - Nazgůl - Wanexa,
V. Nina Varadari (Janáček) - Bright Crystal - Banaka,
VI. Rabbit Avonbridge (Srnec) - Storm of gracie - Firssio,
VIII. Peerless Squeak (Janáček) - Rabbit Duke - Austin.

Reklama

Související témata: