Hlavní obsah

Pála touží po K.O. Musí však sundat obrovitého Ukrajince

PRAHA

Čeká ho v ringu obrovitý Ukrajinec Sergej Babič. Přesto by boxer Ondřej Pála (25) v německém Schwerinu v pátek večer rád vybojoval šestnácté vítězství v řadě, celkově už sedmadvacáté. Nejlepší česká supertíha si navíc klade ještě vyšší cíl, touží po K.O. „Chci soupeře sundat před limitem,“ říká hvězda Médea Boxing Teamu.

Článek

Na knock out čeká Ondřej Pála déle než rok. V německém Schwerinu to ale nebude mít vůbec snadné. Proti totiž bude Sergej Babič, čtyřiadvacetiletý 197 centimetrů vysoký a 140 kilogramů vážící pořízek z Ukrajiny.

„Trochu ho znám, párkrát jsem ho v Německu potkal na tréninku. Je hodně silný, odolný, nemůžu ho podcenit,“ říká Pála, který se jako vždy o soka příliš nestaral. „Tohle skvěle zvládá trenér Jurij Krivoručko. Ten si soupeře nastuduje a podle toho pak přizpůsobí přípravu. A já se ho na nic neptám. Mně je vlastně jedno, jestli má soupeř jednu nebo tři nohy,“ dodává s úsměvem. „Teď jsme se soustředili na kombinace dopředu, s úhybem a tak. Prostě na vysokého boxera.“

Babič půjde do ringu se slušnou bilancí 10 výher (8 K.O.) a 2 porážek. Přesto Pála ví, že je favoritem. „Cítím to tak. Vím, že jsem na tom fyzicky i technicky líp. Dostanu ho před limitem,“ slibuje.

Přímý přenos z galavečera, který pořádá německá stáj Arena Boxpromotion, zařadila do vysílání stanice Eurosport. Začátek přenosu je ve 21 hodin.

Reklama