Hlavní obsah

Žokej McCoy se dočkal na patnáctý pokus vítězství ve Velké národní

LIVERPOOL

Nejslavnější překážkový dostih Velkou národní v Liverpoolu vyhrál kůň Don't Push It s žokejem Tonym McCoyem, kterému se to povedlo na patnáctý pokus. Desetiletý hnědák v cílové rovině jasně předčil o pět délek druhého v pořadí Black Apalachi, na třetím místě doběhl State of Play.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Tony McCoy v sedle hnědáka Don't Push It oslavuje triumf ve Velké národní v Liverpoolu.

Článek

Na více než sedmikilometrové dráze na závodišti Aintree nebyl zpočátku považován Don't Push It za nejžhavějšího kandidáta na prvenství, těsně před startem mu ale klesl kurz až na 10:1. Stejné vyhlídky se dávaly rovněž Big Fella Thanks, který doběhl čtvrtý. Na jeho hřbetu měl sedět původně Ruby Walsh, jenž se ale v jednom z rámcových dostihů sobotního programu zranil a nahradit ho musel Barry Geraghty.

Přestože je rodák ze Severního Irska McCoy vyhlašován nejlepším žokejem nad proutěnými překážkami nepřetržitě od roku 1995 a na svém kontě má přes tři tisícovky vítězství včetně Zlatého poháru v Cheltenhamu, to největší mu až do soboty stále unikalo.

"Pro mě to znamená všechno. Když nevyhraju Velkou národní, nejsem dobrý žokej. Mám radost i za matku, otce, manželku i dceru Eve, která na mě může být pyšná, až vyroste," líčil v slzách šestatřicetiletý žokej, jenž je držitelem Řádu britského impéria.

Překážkový dostih Velká národní v Liverpoolu (7200 m, dotace 925 000 liber)
1. Don't Push It (Tony McCoy), 2. Black Apalachi (Denis O'Regan), 3. State of Play (Paul Moloney), 4. Big Fella Thanks (Barry Geraghty). Startovalo 40 koní, dokončilo 14.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články