Hlavní obsah

Boxer Pála porazil technickým k.o. Ukrajince Babiče

Nejlepší český profesionální boxer v těžké váze Ondřej Pála bez problémů vyhrál sobotní zápas s ukrajinským soupeřem Sergejem Babičem. V německém Schwerinu Pála zvítězil nad 197 centimetrů vysokým a 150 kilogramů vážícím protivníkem technickým k.o už v pátém kole a připsal si 27. triumf v profesionálním ringu při dvou porážkách. Jeho dalším zápasem by měl být v červenci souboj o titul interkontinentálního šampiona organizace WBC.

Článek

Přes jasnou převahu v duelu s Babičem nebyl Pála úplně spokojený. "Mohlo tam být víc kombinací a neměl jsem tolik stát před ním. Kdybych se měl oznámkovat jako ve škole, dal bych si dvojku až trojku," zhodnotil se v tiskové zprávě člen Médea Boxing Teamu.

Babič byl počítán už ve čtvrtém kole, až v tom následujícím ale přišel konec poté, co mu Pála pravým hákem roztrhl obočí. Rozhodčí otřeseného Ukrajince do dalšího boje nepustil. "Ustál toho strašnej ranec. Dvakrát mu hrály nohy a čekal jsem, že upadne, ale pořád stál," uvedl Pála.

Prozradil pak, že by v létě měl absolvovat titulový duel. "Je to hodně blízko," řekl. Jeho soupeřem by měl být 5. července v Turecku Konstantin Airich. Kazacha boxujícího za Německo už vloni v březnu dokázal porazit.

Reklama