Hlavní obsah

O místo předsedy ČSTV se bude ucházet také kulturista Pešát

Kromě Pavla Kořana a Miroslava Čuřína se bude v sobotu na valné hromadě Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) ucházet o funkci předsedy také Stanislav Pešát. Bývalý prezident Svazu kulturistiky a fitness České republiky a jeho nynější sekretář odeslal včas přihlášku a bude zařazen na kandidátku. Pešát byl v minulosti spojován s dopingem, veškerá obvinění ale byla zrušena.

Článek

"Bylo to rychlé a jasné rozhodnutí, kterému předcházelo mnoho jednání se sportovními kolegy z různých sportů a s činovníky okresních sdružení ČSTV. Situace ve sportu ve sféře finanční je hrozná a všichni ji pociťujeme," řekl Pešát podle internetového serveru kulturistika.ronnie.cz.

Jednapadesátiletý muž volá po změně. "Vážně si uvědomuji, že český sport potřebuje silné osobnosti s velkými řídícími a vyjednávacími schopnostmi. Já sám mám za sebou mnohaleté vedení sportovního svazu, sportovního oddílu a také vedení okresního a krajského výboru ČSTV," nabídl se.

Pešát pracoval rovněž v evropské a světové federaci kulturistiky a fitness. "Jsem připraven vzít na sebe velkou zodpovědnost za sport v ČR i v této rizikové době. Nebojím se výzev a budu pracovat tak, jak mě všichni znají - naplno," prohlásil. ČSTV podle jeho slov potřebuje jasnou změnu řízení a pomoc s O2 Arenou. "To je cesta k finančnímu uklidnění celého sportu. Svou osobou jsem připraven dát signál pro změnu tváře ČSTV," prohlásil.

Pešát měl opletačky s disciplinární komisí kvůli dopingu, neboť podle některých informací věděl v lednu roku 2005 o skutečnosti, že kulturisti utíkali oknem před přítomnými dopingovými komisaři, a zatajil to. Za to mu byl uložen trest na čtyři roky od 16. ledna 2007, proti němuž se Pešát odvolal. Výkonný výbor Pešátovi následně trest zrušil.

Další kandidát Kořan je dosavadním místopředsedou ČSTV, Čuřín někdejším generálním ředitelem Českých radiokomunikací.

Reklama