Hlavní obsah

Popel z islandské sopky ovlivňuje i dění ve sportu

Závod formule 1, turnaj první divize hokejového mistrovství světa i zápasy fotbalové ligy v Německu ovlivňuje sopečný popel. Kvůli erupci vulkánu na Islandu je ochromena letecká doprava na severu Evropy, což se sportu hodně dotýká.

Foto: David W Cerny, Reuters

Muž sleduje tabuli se zrušenými spoji na letišti v Praze

Článek

Z českých sportovců komplikuje popílek cestu badmintonistů z mistrovství světa v Manchesteru. "Singlisté vyrazili vlakem směr Londýn a věří, že se dostanou do autobusu," uvedl šéf svazu Zdeněk Musil na webu.

Jinak se ČTK nepodařilo zjistit, že by musel měnit plány někdo další. V neděli večer mají do Itálie odletět na Fed Cup české tenistky, ale to už by měla být letecká doprava obnovena.

V Německu také mění letenky za lístky na vlak, což učinili fotbalisté Mohuče pro cestu do Hamburku. Podobně řešili situaci v Hertě Berlín, aby se dostali do Frankfurtu. "Nechceme pořád řešit, jestli letadlo poletí nebo ne," řekl Peter Bohmbach, mluvčí Herthy, za kterou chytá český brankář Jaroslav Drobný a v obraně hraje Roman Hubník.

Ve francouzské lize je ohrožen zápas Boulogne-sur-Mer, protože není jisté, že se soupeř z Marseille do města dostane. Zápas ale zatím odvolán není a vedení soutěže se rozhodne na poslední chvíli.

Popílek ovlivňuje sport dokonce až v Asii, kde se jede Velká cena Číny formule 1. V Šanghaji čeká německý pilot Sebastian Vettel a jeho tým Red Bull na součástky z továrny v Miltonu. Stejný problém se dotkl i týmu McLaren. Komponenty se proto vezly rychle po silnici do Paříže.

"Je to skoro příběh o zázraku," řekl Martin Whitmarsh z McLarenu poté, co letadlo s věcmi odletělo a pět minut poté bylo letiště uzavřeno. "Pár lidí nám chybí, ale věci máme všechny," oddechl si.

Britové požádali o odsunutí svého úvodního utkání v první divizi mistrovství světa v ledním hokeji. Do Slovinska chtěli letět, ale místo toho jedou autobusem a vlakem, takže sobotní duel s Chorvatskem jim organizátoři posunuli a budou hrát až ve večerním termínu.

Reklama

Související témata: