Hlavní obsah

Čeští florbalisté prohráli na EFT s Finskem 6:7

CURYCH

Čeští florbalisté prohráli ve svém druhém utkání na Euro Floorball Tour v Curychu s úřadujícími mistry světa Finy 6:7, přestože ještě čtyři minuty před koncem vedli 6:5. V čase 56:04 ale vyrovnal Jani Kukkola a 83 vteřin před koncem sebral týmu kouče Tomáše Trnavského i remízu Ricky Hyvärinen. Poslední zápas na turnaji čeká české florbalisty v neděli od 14:00 s domácím Švýcarskem.

Článek

V úvodu se zdálo, že český tým se soupeřem nebude hrát vyrovnanou partii. Už po 69 vteřinách dostal Finy do vedení Johansson, ve čtvrté minutě zvýšil na 2:0 Wardi, pak trefil Hyvärinen tyč a v 16. minutě při Šteglově vyloučení skóroval Koskelainen. V závěru prvního dějství přišly i české góly, když se nejdříve prosadil Tomašík a pak i Garčar z trestného střílení.

Jenže pak museli Češi opět dohánět tříbrankovou ztrátu, protože ještě devět vteřin před pauzou překonal Kafku Aro a ve 22. minutě i Tikka. Díky dvěma trefám Cepka a jedné Tomašíka ještě ve druhé třetině Trnavského výběr vyrovnal a v 48. minutě jej poslal poprvé do vedení Jendrišák. Ale Kukkola s Hyvärinenem odmítli překvapení.

Český tým si připsal do tabulky alespoň bod navíc, když Kafka nepustil v pozápasovém rozstřelu ani jeden ze tří samostatných nájezdů a na české straně se trefil Fojta.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Curychu:
Česká republika - Finsko 6:7 (2:4, 3:1, 1:2), sam. nájezdy 1:0
Branky a nahrávky: 19. Tomašík (Chrápek), 20. Garčar z trestného střílení, 31. Cepek (Ostřanský), 34. Tomašík (Richter), 38. Cepek (Skalík), 48. Jendrišák (Jelínek) - 2. Johansson (Kukkola), 4. Wardi, 16. Koskelainen (Johansson), 20. Aro (Vänttinen), 22. Tikka (Wardi), 57. Kukkola (Lax), 59. Hyvärinen (Johansson). Rozhodčí: Renz, Erhard (oba Švýc). Vyloučení: Využití: Diváci: 729.

Reklama