Hlavní obsah

České florbalistky prohrály na EFT v Karlstadu s Finskem 1:6

KARLSTAD

České florbalistky po úvodním debaklu se Švédskem prohrály i ve svém druhém vystoupení na Euro Floorball Tour v Karlstadu a Finsku podlehly 1:6. Zatímco v pátek si připsaly alespoň bod v dodatečných nájezdech, dnes svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové v rozstřelu prohrály 1:2. Poslední zápas na turnaji sehrají české florbalistky v neděli od 10:00 se Švýcarskem.

Článek

Český tým prohrával od sedmé minuty po trefě Rantalaové. Pak se 57 vteřin před koncem úvodní části sice podařilo vyrovnat 57 vteřin Theodosisové a Češky získaly po faulu Merikantoové ještě před pauzou přesilovku, ale ve 22. minutě vrátila v oslabení týmu Suomi vedení Ukkonenová. Na rozdíl dvou branek zvýšila ve 32. minutě Alankoová.

Na přelomu druhé a třetí třetiny sice odolal český výběr při vyloučení Svobodové, ale v 46. minutě během 25 vteřin skórovaly Kokkoová a opět Alankoová. V závěrečné třetině finský tým přestřílel soupeře v poměru 8:0, a přestože nevyužil ani svou druhou přesilovku v zápase, v 57. minutě ještě zvýraznila náskok Merikantoová.

Turnaj Euro Floorball Tour žen v Karlstadu:
Česká republika - Finsko 1:6 (1:1, 0:2, 0:3), sam. nájezdy 1:2
Branky a nahrávky: 20. Theodosisová (Vojáčková) - 7. Rantalaová (Merikanroová), 22. Ukkonenová (Kokkoová), 32. Alankoová (Pasanenová), 46. Kokkoová (Sipiläinenová), 46. Alankoová (Haapasaloová), 57. Merikantoová (Yli-Kojolaová). Vyloučení: 2:1. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 322.

Reklama