Hlavní obsah

České florbalistky uhrály na závěr EFT remízu se Švýcarskem

České florbalistky remízovaly ve svém posledním utkání na Euro Floorball Tour ve švédském Karlstadu se Švýcarskem 3:3. Nad úřadujícími vicemistryněmi světa vedl tým trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové už 2:0, ale Švýcarky otočily stav ve svůj prospěch a nerozhodný výsledek zařídila trefou 11 sekund před koncem Kamila Bočanová.

Článek

V dodatečných nájezdech vyhrál český tým 1:0, ale i tak skončil na turnaji poslední se třemi body o jeden za Švýcarskem. V minulých zápasech získaly Češky bod jen za úspěch v rozstřelu proti Švédsku.

Česku se vydařil vstup do utkání a už po 53 vteřinách vedlo po brance Kohútové. V úvodním dějství byly Češky aktivnější, nevyužily však přesilovou hru a dalšího gólu se dočkaly opět po podařeném vstupu do druhého dějství. Tentokrát se prosadila po 54 vteřinách Vojáčková.

Jenže Švýcarky ve 24. minutě bleskově smazaly ztrátu dvěma góly v rozmezí devíti sekund. Ještě ve druhé třetině se Češky ubránily v oslabení, ale v závěrečné dvacetiminutovce zúročily Švýcarky svou převahu. Do vedení je dostala v 50. minutě svou druhou brankou v utkání Andereggová.

Za dvě minuty po faulu Arpagausové neproměnila Macurová trestné střílení a následná přesilovka k vyrovnání také nevedla. Český výběr se přeci jen dočkal, když 11 vteřin před koncem skórovala při power play Bočanová. Na nájezdy v boji o dodatečný bod nahradila brankářku Kubíčkovou Christianová a neinkasovala, rozhodl tak jediný gól Šindelové.

Turnaj Euro Floorball Tour žen v Karlstadu (Švédsko):
Česká republika - Švýcarsko 3:3 (1:0, 1:2, 1:1), sam. nájezdy 1:0
Branky a nahrávky: 1. Kohútová (Šindelová), 21. Vojáčková (Szotkowská), 60. Bočanová (Svobodová) - 24. Wikiová (Herrmanová), 24. Andereggová (Ulberová), 50. Andereggová (Stadelmannová). Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 534.

Reklama