Hlavní obsah

Jubilejní 120. Velká pardubická láká i legendárního žokeje Váňu

Jubilejní 120. ročník Velké pardubické České pojišťovny se pomaličku blíží. A tak se i čím dál tím častěji objevuje otázka, zda se na startu představí obhájce trofeje, legendární žokej Josef Váňa. „Rád bych si to zkusil,“ přiznal s úsměvem na tváři šestinásobný vítěz slavného dostihu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Dojede si Josef Váňa na Velké pardubické pro sedmé vítězství?

Článek

„Pokud mi zdraví vydrží, určitě bych chtěl na Velké pardubické startovat. Když to nepůjde, nic se ale nestane,“ řekl na středeční tiskové konferenci sedmapadesátiletý Váňa, jenž by se v říjnu ve Velké pardubické mohl pokusit o sedmé vítězství. “Sedmičku mám rád, je to moje šťastné číslo. Tak uvidíme,“ dodal fenomenální žokej.

Letošní Velká pardubická se uskuteční v neděli 10. října a pořadatelé by jubilejní 120. ročník rádi patřičně oslavili. "Chceme pozvat nejen dosavadní vítěze, ale i šlechtické rody, které k vzniku tohoto dostihu přispěly," uvedl Miroslav Petráň, předseda představenstva Dostihového spolku Pardubice.

Velká pardubická součástí mezinárodního poháru

Velké pardubické budou již tradičně předcházet čtyři kvalifikační dostihy, které jsou na programu 22. května, 12. června, 28. srpna a 11. září. Nově byly mezi kvalifikaci zařazeny i závody Crystal Cupu, jehož součástí se Velká pardubická stala.

"Velká pardubická se stala součástí nově vzniklého mezinárodního krosového poháru Crystal Cup," vysvětloval Petráň. Kromě Velké pardubické je do Crystal Cupu zařazeno ještě devět dalších dostihů. Český slavný závod však bude mít v tomto poháru výsadní postavení - je závodem s nejštědřejší dotací (4,5 mil. Kč).

„V Crystal Cupu jsme tím nejdůležitějším dostihem,“ pochvaloval si Petráň a dodal:  "Díky tomuto poháru zároveň očekáváme, že se Velké pardubické zúčastní i více zahraničních koní." A Josef Váňa s úsměvem dodal: "O to těžší bude v Pardubicích vyhrát."

Reklama