Hlavní obsah

Moderní pětibojařka Dianová předčila hokejisty, házenkáře i mistra volantu

PRAHA

Natálie Dianová se stala absolutní vítězkou ankety o Nejlepšího sportovce Zlínského kraje pro rok 2009. Moderní pětibojařka v ní porazila jak všechny hokejisty extraligového týmu PSG Zlín, tak i házenkáře Zubří, kteří právě bojují v extraligovém finále o mistrovský titul.

Foto: Karel Felt, Právo

Moderní pětibojařka Natálie Dianová na mistrovství světa v Londýně

Článek

Reprezentantka ASC Dukla Praha zvítězila ve Zlínském kraji proto, že pochází z Rožnova pod Radhoštěm. „Výsledky podobných anket považuji za pozitivní ocenění dřiny, kterou v průběhu roku svému sportu dávám,“ uvedla Dianová.

„Úspěch si užiji hned při vyhlášení na stupních vítězů, ale toto ocenění získané s odstupem času má také svou hodnotu. Minimálně tím, že se na mě za ten půlrok nezapomnělo a mám možnost představit a prodat náš sport,“ pokračovala účastnice loňského mistrovství světa v Londýně a držitelka titulu juniorské mistryně Evropy ve smíšené štafetě, který získala v bulharské Albeně spolu s Ondřejem Polívkou.

Do historie moderního pětiboje se čeští reprezentanti zapsali jako vůbec první vítězové této nové soutěže, takzvaného „mixu“, určeného pro jednoho muže a jednu ženu na vrcholné akci. Smíšené páry by v budoucnu měly soutěžit i na olympijských hrách.

„Vážím si toho, že jsem porazila hokejisty i házenkáře, kteří jsou na Zlínsku tak populární. Ale třeba i známé sportovce jako jsou triatlonista Jan Řehula či známý soutěžní automobilový jezdec Roman Kresta,“ dodala Dianová.

Reklama