Hlavní obsah

Sáblíková zamíří k policii, Bauer jde do Dukly

¨PRAHA

Trojnásobná olympijská medailistka v rychlobruslení Martina Sáblíková odchází z Dukly a míří do Centra sportu ministerstva vnitra. Opačným směrem přestupuje držitel dvou bronzů ze ZOH ve Vancouveru, běžec na lyžích Lukáš Bauer.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se rozešla s Armádním sportovním centrem Dukla.

Článek

Dukla Sáblíkové trochu vyčetla nedostatečnou propagaci. „Šlo nám jen o to, aby na závodech, na nichž to je možné, měla na kombinéze logo Dukly a více ji propagovala,“ naznačil ředitel Armádního sportovního centra Dukla Jaroslav Priščák.

„Duklu jsme prezentovali, kde to bylo možné. Musíme ale zabezpečit tým a je normální, že noví sponzoři, jejichž peníze nám to umožní, požadují reklamní prostor. Další důvody odchodu, kterých je víc, už zveřejňovat nechci, nebylo by to korektní. Dukla nám pomáhala a patří jí za to dík,“ řekl kouč Sáblíkové Petr Novák.

Jeho svěřenkyni podle informací Práva armáda nabídla na přípravu dva milióny, noví sponzoři jsou ale štědřejší. „Finanční podmínky měli Sáblíková s trenérem nadstandardní, lepší než třeba Šebrle nebo Špotáková. Jít jinam je jejich rozhodnutí, přeji jim hodně štěstí,“ doplnil Priščák.

Od policie naopak do Dukly míří Lukáš Bauer. „Důvody jsou prozaické. Mým osobním trenérem od patnácti let je Miroslav Petrásek, který nyní vede i reprezentaci a skupinu běžců Dukly. Jsem jediný z nároďáku, kdo byl z jiného resortu, takže mi jde i o práci ve skupině. Třetím důvodem je osobně nový impuls, protože chci závodit až do olympiády v Soči,“ řekl Bauer, který přijde do Dukly k 1. červnu.

„Bauerovi v přestupu bránit nebudeme, rozcházíme se jako přátelé. S trenérem Novákem a Sáblíkovou skutečně jednáme a jsme v podstatě domluveni. Čekáme ještě na dořešení jejich záležitostí v Dukle,“ řekl ředitel Centra sportu ministerstva vnitra Josef Nechutný.

Reklama