Hlavní obsah

Pětibojař Michalík se vrací k závodům při Světovém poháru v Budapešti

PRAHA

Moderní pětibojař Michal Michalík se po téměř devíti měsících vrací do závodů Světového poháru. Letos třicetiletý vicemistr Evropy z roku 2004, bronzový na světovém šampionátu 2003 a dvakrát šestý na olympijských hrách závodil naposledy v polovině srpna loňského roku. Poté ho trápily vleklé zdravotní potíže, kdy podstoupil operaci nosních dutin, prodělal zánět průdušek a v lednovém přípravném období letošního roku si přivodil výron v kotníku.

Článek

Michalík se dostal do nominace reprezentačního trenéra Jakuba Kučera pro čtvrtý díl letošního seriálu Světového poháru, který v Budapešti startuje ve čtvrtek 6. května kvalifikací žen a vyvrcholí v pondělí 10. května kombinovanou štafetou žen a mužů.

Kromě Michalíka jsou v české nominaci Martin Dvořák, Ondřej Polívka a David Svoboda. Tentokrát se nedostalo na bronzového z olympijských her v Aténách 2004 Libora Capaliniho a mistra světa z roku 2002 Michala Sedleckého. Mezi ženami se teprve ke druhému startu ve Světovém poháru postaví dvacetiletá Lenka Bilková z SC ystřice. Následující trojlístek má klasickou podobu: Sylvie Černá, Natálie Dianová a Lucie Grolichová.

Okradený kouč přišel o všechno

Michalík přiznává, že návrat po tak dlouhé době provází zvýšená nervozita. „U mě to tak prostě je. Cítím se víc nervózní, protože mi chybí srovnání s ostatními,“ říká a vysvětluje: „Navíc se vždy vývoj v pětiboji o kousek posune, takže si připadám jako nováček a musím si na ty novinky zvykat.“

Těsně před šampionátem si prožil nepříjemné chvilky trenér Jakub Kučera. Při ranním tankování v Praze ho okradli. „Přišel jsem o všechno, takže blokuji platební karty osobní i svazové, na policii také řeším vydání náhradního řidičského průkazu a osobních dokladů,“ objasňuje zpoždění Kučera, jemuž se vzápětí vybavila historka ze špatným začátkem, ale dobrým koncem.

„Když mě okradli naposledy, tak to bylo loni v Egyptě a Ondřej Polívka tam pak vyhrál závod Světového poháru,“ vzpomíná s nostalgií i ironií Kučera.

Reklama