Hlavní obsah

Stolní tenisté El Niňa vyhráli pošesté extraligový titul

KRÁLůV DVůR

Stolní tenisté pražského El Niňa vyhráli počtvrté za sebou a pošesté za sedm let českou extraligu. Tým kouče Pavla Špačka dnes porazil Sokol Králův Dvůr v třetím finále jasně 3:0 na zápasy a sérii ovládl stejným poměrem.

Článek

"Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě a dopadlo to, jak to dopadlo," řekl Špaček, který převzal tým z Kotlářky loni po Jindřichu Panském.

Třetí finále začal výhrou Dmitrij Prokopcov, který nad Radkem Košťálem vedl už 2:0 na sety a 5:0, ale vyhrál až 3:2. Tomáš Konečný pak zdolal Davida Štěpánka 3:1 a třetí bod opět přidal Michal Obešlo, který si poradil s Janem Urbánkem 3:2. "Tentokrát to byl větší boj než v předešlých zápasech, ale zvládli jsme to," řekl Špaček.

"Každý titul je specifický a užíváme si to. Oslavy jsme předem neplánovali, abychom to nezakřikli," řekl Konečný, který přijal roli lídra celé soutěže. "Před touhle sezonou jsme vyhráli třikrát po sobě, takže ani jiný cíl nemůže být. Nároky jsou vysoké, ale proto jsme tady, abychom vyhrávali. A zvládli jsme to," řekl.

El Niňo bylo domácím suverénem i přesto, že po minulé sezoně odešli Josef Šimončík a Bohumil Vožický. Prokopcova a Konečného ale výborně doplnili mladí Obešlo a Tomáš Tregler. "Vyšvihli se nahoru a do týmu zapadli výkonnostně i charakterem," pochválil Špaček mladíky.

V příští sezoně by se El Niňo mohlo po letech objevit v Lize mistrů. Tu ve stolním tenisu nehrají vítězové národních soutěží, ale 16 týmů na základě postavení hráčů ve světovém žebříčku. "Nemůžeme to moc ovlivnit, ale snad to dopadne. A když ano, tak se určitě popereme o co nejlepší výsledky," řekl Konečný.

Extraliga stolních tenistů - finále, 3. zápas:
Sokol Králův Dvůr - El Niňo Praha 0:3
Košťál - Prokopcov 2:3, Štěpánek - Konečný 1:3, Urbánek - Obešlo 2:3. Konečný stav série: 0:3.

Reklama