Hlavní obsah

Dvě české pětibojařky se vešly do první desítky na SP v Budapešti

BUDAPEŠŤ

České moderní pětibojařky Natálie Dianová a Lucie Grolichová pronikly do první desítky finálového závodu Světového poháru v Budapešti. Trenér Jakub Kučera označil osmé místo Dianové a deváté Grolichové za skvělý výsledek. Pro Dianovou jde dokonce o nejlepší umístění v prestižním SP. Zvítězila Němka Lena Schönebornová.

Článek

Grolichová sice měla v šermu pozitivní skóre 18:16, ale podle Kučery ztratila skoro

sto bodů, a po první disciplíně byla třináctá. Osm příček za ní skončila Dianová

s poměrem 15:19, což však znamená pro věkem ještě juniorku jeden z nejlepších

výsledků mezi seniorkami.

Ve druhé disciplíně si české reprezentantky úspěšnost vyměnily. Dianová skvěle zaplavala, když obsadila páté místo. Grolichové stačil čas jen na 22. místo. Jízda na koni opět přinesla výrazný obrat mezi Češkami. Grolichová dokonale zkrotila svého koně a společně s Němkou Schönebornovou jako jediná získala plný počet 1200 bodů. Dianová ztratila sto bodů a obsadila 22. příčku. Grolichová vybíhala do poslední kombinované disciplíny se střelbou ze šestého místa, Dianová z patnáctého.

„U mě dobré!“ hlásil s nadsázkou z Budapešti Kučera a přidal bližší hodnocení: „Obě si zaslouží pochvalu, protože jde o skvělý výsledek. V tuto dobu, dva měsíce

před prvním vrcholem sezóny, předvedly výborné výkony a určitě se budou k mistrovství Evropy ještě zlepšovat. Vždyť v plavání obě předvedly nejlepší časy bez již zakázaných kombinéz.“

Kučera ocenil především Grolichové jízdu na koni, ve které získala plný počet bodů.

„Nemohla udělat lepší výsledek,“ konstatoval. V poslední disciplíně - běhu a střelbě – dokonce skvělá běžkyně Dianová sahala po medaili. Po dvou střelbách se posunula na třetí místo. „Jenže poslední položka ji již tolik nevyšla a spadla na 11. příčku. Nakonec se přece jen ještě skvělým během posunula na osmé místo,“ uzavřel Kučera.

SP moderních pětibojařů v Budapešti
Finále žen: 1. Schönebornová (Něm.) 5268 b., 2. Cazeová (Fr.) 5260, 3. Gyeneseiová (Maď.) 5128, … 8. Dianová 5088  (šerm: 784 b., plavání: 1172, jízda: 1100, běh+střelba: 2032), 9. Grolichová (obě ČR) 5044 (šerm: 856, plavání: 1096, jízda: 1200, běh+střelba: 1892).

Reklama