Hlavní obsah

Spor uvnitř paralympijského hnutí trvá i poté, co ho soud ukončil

PRAHA

Spor dvou znesvářených organizací sdružujících handicapované sportovce trvá. Český paralympijský výbor byl sice po dubnovém rozsudku Městského soudu v Praze nucen uznat, že Český svaz tělesně postižených sportovců je jeho součástí, ale k zakopání válečné sekery to nepomohlo. Grémium ČPV vyzvalo ČSTPS, aby zpětně uhradil členské příspěvky za pět let trvání sporu a požaduje částku téměř pět miliónů korun.

Foto: Daniel Pavlis

Ilustrační foto

Článek

Předseda ČSTPS Jan Nevrkla označil takový požadavek za absurdní a namířený proti ukončení sporu. "Pět let naší organizaci neposkytovali žádný servis, našim sportovcům znemožňovali start v mezinárodních soutěžích a teď za to chtějí zaplatit. To bychom my po nich stejně tak mohli žádat milióny ze státních dotací, které nám odmítli vyplatit," řekl Nevrla.

Zdůraznil, že nebýt sporu ČSTPS by dostával jedenáct až třináct miliónů korun ročně. "My jsme navrhli, že když nám po rozhodnutí soudu ČPV obnoví financování a nominaci našich sportovců, tak se nebudeme dívat do minulosti," řekl Nevrkla. Posteskl si, že i po rozhodnutí soudu ČPV odmítl nominovat dva plavce na letní mistrovství světa v Eindhovenu.

Reklama