Hlavní obsah

Neobvyklý souboj hvězd: Sáblíková se utká s Boltem

Veronika FeltováSport.cz

Dvojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sáblíková proti nejrychlejšímu muži planety Usainu Boltovi. Dvaadvacetiletá několikanásobná mistryně světa si svou přípravu na novou sezónu zpestří poněkud netradičním závodem. S fenomenálním sprinterem nebude bojovat ani na atletické či rychlobruslařské dráze, ale za volantem BMW M3.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková

Článek

"Tuto akci skutečně připravujeme," potvrdil ředitel agentury Sport Invest David Trávníček. Netradiční závod by se měl uskutečnit v úterý 25. května v Mošnově u Ostravy. "Věřím, že to vyjde. Už se moc těším. Hlavně na setkání s nejrychlejším mužem planety," přiznala v telefonickém rozhovoru Sport.cz a Právu Martina Sáblíková, která je nyní v italském Collalbu, kde začala s přípravou na novou sezónu. Tiskový mluvčí České sportovní a TK Plus Karel Tejkal však uskutečnění této akce vyvrátil.

"Pokud si spolu skutečně zazávodíme v autech, bude to zpestření spíš pro zábavu. Určitě nepůjde o vítězství nebo nějaký tvrdý souboj," dodala trojnásobná medailistka z olympijských her ve Vancouveru.

Na trénink se Sáblíková už moc těšila

Než se však s famózním Usainem Boltem setká, musí ještě absolvovat několik tréninků v italských horách, kam spolu s ní odcestovali také Karolína Erbanová, Jana Vodičková, Milan Sáblík, Pavel Kulma, Zdeněk Haselberger a Roman Vodička. "Přípravu na novou sezónu jsme zahájili s myšlenkami na olympiádu v Soči 2014," řekl trenér početné skupiny Petr Novák.

"Narozdíl od domova tu neprší, takže běháme, jezdíme na kolech a kolečkových bruslích. Trénink se mění podle aktuální situace, hodně fouká, teplota se pohybuje kolem dvanácti stupňů," vysvětloval kouč. S přípravou jeho svěřenci začali později než předešlé roky.

"Karolína a další si dodělávali školní povinnosti. Oproti jiným rokům máme tréninkové manko. Takže zatím jen nabíráme fyzičku v kopcích. Vzhledem k tomu, že se jedná o první akci, musím dávky přizpůsobit i ostatním. Všichni toho už ale mají plné zuby. Proto jsem všem dal v úterý volno, od středy budou zase tvrdě trénovat. Domů se vrátíme tuto neděli," dodal trenér. 

"Po té spoustě akcí je pro mě trénink balzámem. Hlavně pro hlavu. Příprava je samozřejmě tvrdá a hodně bolí, ale já jsem moc ráda, že tady máme svůj klid a těším se na každou tréninkovou dávku," uzavřela veleúspěšná rychlobruslařka. 

Reklama