Hlavní obsah

Stolní tenista Korbel se vrací do Německa, bude hrát za Herne

Stolní tenista Petr Korbel se vrací do Německa. Nejlepší český hráč se rozloučil s belgickým celkem Charleroi, kde působil dva roky, a v příští sezóně bude působit v dresu nováčka nejvyšší německé soutěže Ruhrstadt Herne.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Petr Korbel na tiskové konferenci

Článek

"Jdu do Německa a jsem rád, že jsem tohle našel," řekl Korbel ČTK. V Německu už Korbel strávil šestnáct sezón a získal pět titulů. Tři vyhrál v Grenzau, po jednom ve Würzburgu a v Düsseldorfu. "Mám tam určité jméno a lidé mě tam znají," řekl.

Osmatřicetiletý Korbel věděl dlouho dopředu, že v Belgii skončí, protože klub měl finanční problémy. Najít nový klub ale nebylo pro 48. hráče světa jednoduché. "Dá se říci, že to bylo hustý. Měl jsem více možností, ale nabízeli mi málo. Koketoval jsem třeba s myšlenkou, že rok vynechám, než abych hrál pod cenou," prozradil Korbel.

Nakonec se dohodl s majitelem klubu Ruhrstadt Herne Peterem Kukovicem, kterého zná dlouhá léta. "Měl bych odehrát celou sezonu a jsem rád, že to tak dopadlo," řekl Korbel. Tým Herne postoupil mezi elitu poprvé v historii. "Pan Kukovic si tak splnil sen a měl by teď rekonstruovat halu, aby byla na ligu důstojná," řekl Korbel.

V Německu podepsal Korbel smlouvu na rok. Důvodem je fakt, že má v hlavě projekt v České republice, který by chtěl realizovat. "Dá se říci, že od sezóny 2011/12 nebudu v zahraničí, ale objevím se tady, ať u v roli hráče nebo hrajícího manažera, ale to je zatím ve hvězdách. Nechci o tom mluvit konkrétně, dokud to není jisté," řekl.

Reklama