Hlavní obsah

Velkou květnovou cenu vyhrál v Chuchli nečekaně Iryklon

PRAHA

Kůň Iryklon s žokejem Václavem Chaloupkou dnes v Praze-Chuchli překvapivě vyhrál souboj o nejlepšího tuzemského mílaře. Očekávaný souboj Blue Corala se Sharpourem ve Velké květnové ceně totiž naprosto rozvrátil německý host Apollo Star. Ten udal vražedné tempo, jemuž brzy sám podlehl a zároveň jím sebral šance stíhajícímu Blue Coralovi.

Článek

K uvolněnému vítězství však nečekaně nedoletěl Sharpour, ale suverénní Iryklon, kterého takticky podporoval žokej Chaloupka. "Nebylo to nijak složité," komentoval svůj šestidélkový úspěch vítězný žokej. "Přes Blue Corala jsme se dostali poměrně snadno a pak jsem jen čekal, co bude se Sharpourem a kdy na nás zaútočí. Ale nestalo se tak," řekl Chaloupka.

"Takhle hladký průběh proti takovéhle konkurenci, to jsme vážně nečekali. Ale je to příjemný pocit," uvedl trenér vítězného koně Václav Luka. Dodal, že příští start bude Iryklonovi hledat zřejmě v Itálii nebo ve Francii.

"Sharpourovi dnešní dostih nevyhovoval," posteskl si trenér druhého v cíli Zdeno Koplík. "Jeho výkonnost na měkké dráze jde dolů, s tím se nedá nic dělat," prohlásil trenér poraženého favorita. Třetí místo si zajistil Lord Silvano, kterého jinak trenér Lisek posílá obvykle do Francie.

Dostihový mítink v Praze-Chuchli:
Velká květnová cena Skanska (1600 m, 300.000 korun):
1. Iryklon (ž. Chaloupka, tr. Luka, maj. Zámecký Vrch), 2. Sharpour, 3. Lord Silvano. Výrok: 6 - 2 1/4 - 1. Čas: 1:38,38.
Rámcové dostihy:
I. Vermillion (ž. Janáček) - Icyda - Porta Cila,
II. Bordo (ž. Janáček) - Sagitárius - Inchibar,
III. Silent Wings (Foret) - Labbela - Roseburn,
IV. Apinoa (ž. Lukášek) - Paldox - Irish Miracle,
VI. Makléř (Korečková) - Macaone - Wahigh,
VII. Pareto (ž. Pavlíček) - Barak - Austin,
VIII. Oranžový Expres (ž. Lukášek) - Madagaskar - Rellus.

Reklama

Související témata: