Hlavní obsah

Stolní tenisté prohráli na MS družstev se Švédskem, ženy porazily Američanky

MOSKVA

Čeští stolní tenisté v třetím vystoupení na mistrovství světa družstev prohráli. V Moskvě dnes podlehli Švédsku 1:3. Duel se Seveřany měl dramatický průběh a tři ze čtyř zápasů se rozhodovaly až v pátém setu. První výhru si po dvou porážkách připsaly na konto stolní tenistky, které zdolaly USA 3:2.

Článek

Na úvod zápasu se Švédskem prohrál Dmitrij Prokopcov 2:3 s Jensem Lundqvistem, o vyrovnání se postaral Petr Korbel, jenž zdolal Pera Gerella 3:2. Do páté sady protáhl zápas s Robertem Svenssonem i Jiří Vráblík, v ní už ale na soupeře nestačil. Rozhodující třetí bod pak Švédům zajistil Lundqvist, když v souboji týmových jedniček nedovolil Korbelovi uhrát ani set.

"Zápasy se Švédy vždy byly bitvy. Naposledy jsme je porazili, ale vždy to nejde. Dříve jsme také měli více štěstí, které se teď otočilo," řekl trenér Tomáš Demek. Připustil, že v celém utkání byl soupeř o krok napřed a šanci na zvrat se nepovedlo využít. "Budeme ale bojovat dál. Ještě můžeme postoupit, pokud teď dvakrát vyhrajeme," dodal.

Český výběr v Moskvě na úvod prohrál s Koreou a porazil Ukrajinu. Ve zbývajících zápasech se utká s Rumunskem a Tchaj-wanem.

České reprezentantky první vítězství vybojovaly s Američankami, které mají ve výběru samé hráčky asijského původu, až po boji 3:2. O body se Češky podělily; uspěly Iveta Vacenovská, Kateřina Pěnkavová a v rozhodujícím utkání za stavu 2:2 Dana Hadačová.

"Pocit je to určitě dobrý, když už je klíčový zápas vyhraný," řekla Hadačová. Připustila však, že utkat se s americkými Číňankami bylo těžké, protože jejich stylem se v Česku nehraje vůbec a na mezinárodní scéně už jen vzácně.

Výhra by měla týmu dodat sebevědomí do příštích zápasů. "Čeká nás Španělsko a Německo a to budou těžké zápasy, v kterých soupeřky budou favoritkami. Půjdeme ale do toho s touhou po vítězství, pro které uděláme vše," dodala.

K postupu by bylo nutné vyhrát obě utkání, trenér Miroslav Cecava doufá alespoň v jedno vítězství, které však v této skupině "smrti" bude těžko dosažitelné. I za Španělsko totiž budou hrát dvě Číňanky.

MS družstev ve stolním tenisu v Moskvě:
Muži - skupina B:
Švédsko - ČR 3:1
Lundqvist - Prokopcov 3:2 (-10, 8, 6, -2, 5), Gerell - Korbel 2:3 (-8, 10, -2, 6, -8), Svensson - Vráblík 3:2 (-6, 8, -8, 9, 10), Lundqvist - Korbel 3:0 (10, 5, 4).
Ženy - skupina B:
ČR - USA 3:2
Vacenovská - Sunová 3:0 (3, 5, 3), Hadačová - Jun Gao 1:3 (-7, -8, 7, -4), Pěnkavová - Hsingová 3:1 (-9, 16, 11, 9), Vacenovská - Jun Gao 1:3 (2, -9, -5, -6), Hadačová - Sunová 3:1 (6, 2, -7, 6).

Reklama