Hlavní obsah

Stolní tenisté prohráli v osmifinále MS družstev s Ruskem

MOSKVA

Stolní tenisté prohráli v dnešním osmifinále mistrovství světa družstev v Moskvě s domácím Ruskem 1:3 na zápasy a budou hrát o 9. až 12. místo. Českému týmu se tak nepovede navázat na skvělá pátá místa z předchozích dvou šampionátů.

Článek

V úvodním duelu Josef Šimončík nestačil na Alexeje Smirnova, který mu nepovolil ani set. Naději vykřesal Dmitrij Prokopcov, který po boji porazil Fjodora Kuzmina 3:2. Víc bodů ani setů už Češi nezískali. Jiří Vráblík podlehl Kirillu Skačkovovi a Prokopcov nestačil na Smirnova.

"Bojovali jsme, ale byli prostě lepší," konstatoval trenér Tomáš Demek. V utkání citelně postrádal jedničku týmu Petra Korbela, kterého vyřadily ze hry žaludeční potíže. Středeční vítězství týmu nad Tchaj-wanem - zásluhou Šimončíka a Vráblíka - podle trenéra ale svědčí, že tým je kvalitní a schopný porážet i silnější soupeře.

"Vedl jsem ve dvou setech, ale nedokázal jsem je dotáhnout až do vítězství. Nezvládnuté koncovky byly hrubky, které nás stály vítězství. Ale takový je prostě ping pong," uvedl Šimončík. Porážku nepřipisovali Češi ani prostředí, ve kterém se ruský tým těšil mohutnému povzbuzování od domácích fanoušků, ani psychickému tlaku.

"Docela jsem si věřil, že vyhraji. Včera jsem důležitý zápas zvládl perfektně. Dnes jsem už vedl a ani nevím, proč jsem to nakonec pokazil," litoval pokažené příležitosti Vráblík.

Svěřence trenéra Demka čeká další zápas v pátek. Jejich soupeřem bude Švédsko, s kterým prohráli ve skupině 1:3.

České stolní tenistky prohrály v posledním utkání ve skupině s Německem 1:3 a budou bojovat o 13. až 24. místo.

MS družstev ve stolním tenisu v Moskvě:
Muži - osmifinále:
Rusko - ČR 3:1
Smirnov - Šimončík 3:0 (9, 9, 8), Kuzmin - Prokopcov 2:3 (8, -4, 6, -7, -9), Skačkov - Vráblík 3:0 (9, 9, 9), Smirnov - Prokopcov 3:0 (7, 8, 10). Češi budou hrát o 9.- 12. místo.
Ženy - skupina B:
Německo - ČR 3:1
Winterová - Vacenovská 1:3 (-10, -3, 8, -12), Silbereisenová - Hadačová 3:0 (5, 6, 8), Wu Ťia-tuo - Pěnkavová 3:0 (4, 7, 5), Silbereisenová - Vacenovská 3:1 (-8, 7, 12, 8).
Pořadí: 1. Singapur 10 b., 2. Německo 9, 3. Nizozemsko 8, 4. Španělsko 7, 5. ČR 6, 6. USA 5.

Reklama