Hlavní obsah

Triatlonistku těšila dřina se slavným koučem

PRAHA

Vysněný půlrok na jižní polokouli zažila Vendula Frintová. V Austrálii čerpala síly na triatlonové bitvy. „Dřina, odpočinek, jídlo, spánek,“ líčí program. Strohý, leč pro ni idylický. Užívala si ho. I proto vzhlíží s nadějemi k pokračující, v Evropě vlastně začínající sezóně.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Filip Ospalý a Vendula Frintová na tiskové konferenci Českého svazu triatlonu před odjezdem reprezentace na ME

Článek

Léta zvažovala možnost připravovat se dlouhodobě v cizině. Loni se už rýsovalo, že vyrazí do Kanady. Ale vše bylo jinak, když se od podzimu naskytla šance trénovat v týmu proslulého Darrena Smithe, který dovedl do špičky plejádu závodnic. „Vybral si mě. Bylo to poprvé, kdy jsem konstantně trénovala v příznivých podmínkách šest měsíců. Vyloženě něco nového jsem tam v přípravě nezažila, ale potvrdilo se mi, že trénink ve skupině je o něčem jiném než ten sólový. Motivuje to,“ pochvaluje si šestadvacetiletá rodačka z Náchoda.

Ještě v Austrálii si užila skvělý úspěch, triumf v závodě Světového poháru v Mooloolabě. „Je to pro mě nejvíc v kariéře,“ staví vítězství i nad titul mistryně světa v duatlonu, jedné z triatlonových odnoží – variantě bez plavání. I díky tomuto triumfu nedávno jako první žena v historii vyhrála domácí triatlonovou anketu.

Má za sebou i úvodní dva díly seriálu mistrovství světa. V Sydney a pak ani cestou domů v Soulu už nezářila. „Teď se série přesouvá do Evropy a snad budou výsledky lepší,“ přeje si Frintová před červnovým madridským pokračováním MS.

Šance na její úspěch ožívají či hynou hned v první části triatlonu – pro ni ošidném plavání. Je ale přesvědčena, že v Austrálii si pomohla. „V bazénu je to znatelné,“ tvrdí. Ale závodí se ve volné vodě. „A to je jiné,“ je jí jasné. Přesto chce vylepšit 23. místo z loňska. „Blízko k desítce,“ plánuje.

Podle jejího českého trenéra Jiřího Seidla v ní dříme obří potenciál. Triatlon si zpestřuje atletickými závody či oblíbeným duatlonem. „Na obhajobu titulu v něm ale asi letos nedojde, je to těsně před finále triatlonového mistrovství, oželím to.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články