Hlavní obsah

Emmons a Kostelecký mají formu

PRAHA

Velmi dobře odstartovali čeští sportovní střelci tuto sezónu, jejímž vrcholem bude srpnové mistrovství světa v Mnichově. Tam už se bude střílet také o účastnická místa pro olympijský Londýn.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Česká reprezentantka ve střelbě Kateřina Emmons

Článek

V dosud odstřílených závodech Světového poháru vybojovali čeští reprezentanti sedm finálových účastí, přičemž Kateřina Emmons vyhrála vzduchovou pušku v Sydney a David Kostelecký byl třetí v brokovém trapu v Dorsetu.

„Vzhledem k financím jsme museli omezit starty na závodech Světového poháru, které bereme jako přípravu v nejsilnější konkurenci. Na výsledcích je znát, že u některých závodníků šlo o první starty na vrcholných závodech. Přesto výsledky většiny závodníků a závodnic, kteří by měli být oporami a medailovými nadějemi pro mistrovství světa, jsou velmi solidní a potvrzují jejich příslušnost k absolutní světové špičce. V žádném případě ale nesmíme podléhat uspokojení,“ řekl Právu šéf české střelecké reprezentace Vladislav Šaňák.

Vedle již zmíněných medailových pozic obou českých olympijských vítězů z Pekingu účast ve finále vybojovali ještě rychlopalník Martin Strnad, pistolářka Lenka Marušková a puškař Václav Haman ve Fort Benningu, skeetař Jan Sychra v Dorsetu a Kostelecký ve druhém závodě SP v Pekingu. Příslibem je také deváté místo puškařky Adély Sýkorové ve Fort Benningu. „Hlavně nastřílené výsledky jsou povzbudivé,“ zdůraznil Šaňák.

V červnu čeká puškaře a pistoláře poslední závod SP v Bělehradu, brokaři se představí v Lonatu a v červenci si to ještě rozdají o evropské tituly v Kazani.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články