Hlavní obsah

Ve finále SP moderních pětibojařů v Berlíně se představí jen Grolichová a Michalík

BERLÍN

Česká reprezentantka Lucie Grolichová postoupila jako šestnáctá nejlepší do finále závodu Světového poháru moderních pětibojařek v Berlíně. Její kolegyně Sylvie Černá skončila ve své kvalifikační skupině B až 21. a končí. Finále žen se koná v neděli. V sobotu je na programu mužské finále také s jediným Čechem Michalem Michalíkem.

Článek

Grolichová vstoupila do kvalifikace báječnými výkony v šermu i plavání a po dvou disciplínách se dělila ve své skupině o první místo. V poslední kombinované disciplíně si jasný postup pohlídala klidnou střelbou a taktickým během. „Takto by mělo semifinále vypadat. V závěru to bylo o hlídání sil a proto jsem spokojený,“ uvedl trenér reprezentace Jakub Kučera.

Černé nevyšlo už plavání, v němž skončila až na 28. místě ve své skupině. Jen o sedm příček lepší byla v šermu. Do finále ji „nedonesla“ ani rychlá a přesná střelba, protože zaostala v běhu. „Problém si vytvořila v šermu, protože dosáhla pasivní bilance, a to se dá těžko pomýšlet na postup. Navíc to, co získala ve střelbě, ztratila v běhu,“ konstatoval Kučera.

Ze čtveřice mužů postoupil pouze Michal Michalík. Libor Capalini, Martin Dvořák a Michal Sedlecký zůstali před branami především kvůli selhání v šermu. Kouč Kučera proto nemohl být spokojený. „Není to dobrý výsledek,“ konstatoval a s mírnou ironií dodal: „Chlapci mi ani nepomohli s nominací na mistrovství Evropy, které se koná za šest týdnů v Maďarsku.“

Uspokojil ho jen Michalík v šermu a plavání. „Po dvou vydařených disciplínách vybíhal do kombinace se střelbou z krásného druhého místa, ale protože nestřílel optimálně, musel běžet naplno, aby se do finále kvalifikoval,“ popsal výkon Michalíka. „Capalini ztratil v šermu v porovnání se svými standardy 120 bodů, na své časy bohužel ztrácel i v plavání a běhu. Dvořák a Sedlecký také nešermovali dobře a pokazili i střelbu,“ doplnil Kučera.

Michalík obsadil ve své kvalifikační skupině C jedenácté místo, Sedlecký byl 17. Capalini skončil ve své kvalifikační skupině A 15., tři místa za postupem. Dvořák byl ještě o pět příček horší.

Reklama