Hlavní obsah

Boxerský souboj na stadiónu Yankees neukončil ani ručník v ringu

NEW YORK

Přes 20 tisíc diváků sledovalo v sobotu souboj o titul profesionálního mistra světa v superwelterové váze organizace WBA na stadiónu slavného baseballového klubu New York Yankees, kam se vrátil box po 34 letech. Vyzyvatel Miguel Cotto z Portorika ukončil zápas s izraelský obhájcem Yurim Foremanem v devátém kole.

Foto: Jason DeCrow, ČTK/AP

Miguel Cotto (vlevo) posílá do kolen Yuriho Foremana.

Článek

Foreman si v sedmém kole poranil koleno a viditelně v ringu kulhal. Jeho manželka se nakláněla přes zábradlí a gesty vybízela trenéra, aby souboj zastavil. V sedmém kole skutečně přiletěl z Foremanova rohu do ringu ručník, ale rozhodčí ho vztekle hodil zpátky, zeptal se izraelského boxera, zda chce v zápase pokračovat a nechal boxovat dál.

"Nevěděl jsme, odkud ten ručník hodili. Bylo to uprostřed boje. Nebyl důvod to ukončit, zrovna sváděli skvělý souboj," uvedl rozhodčí Arthur Mercante Jr. "Nechtěl jsem, aby byl konec," přitakal po zápase Foreman. "Ale to koleno boleno hodně," prohlásil nastávající rabín, který inkasoval odměnu 750 tisíc dolarů.

"Bylo mi ho líto, ale člověk musí boxovat dál," řekl Cotto, jenž obdržel za zápasy dva milióny dolarů. Přišel však o boxerské boty, které putovaly do baseballové Síně slávy.

Oba se zařadili k boxerským legendám Joe Louisovi, Rockymu Marcianovi, Sugaru Rayi Robinsonovi a Muhammadu Alimu, kteří v minulosti svedli souboje ještě na starém stadiónu Yankees.

Reklama