Hlavní obsah

Pětibojařka Grolichová doplatila v Berlíně nejméně zvládatelného koně

BERLÍN

Lucie Grolichová obsadila jedenácté místo ve finálovém závodě Světového poháru v Berlíně. Tím se tak definitivně kvalifikovala do finále celého seriálu, které se koná za dva týdny v Moskvě. Tam s ní bude startovat také druhá Češka Natálie Dianová. Ta v německé metrpoli nestartovala kvůli účasti na juniorské ME v Portugalsku. Berlínský závod vyhrála domácí Lena Schönebornová, která triumfovala i v dlouhodobé části SP.

Článek

Grolichová vystoupila do finále skvělým šermem, který stejně jako v kvalifikaci vyhrála. Následně zaplavala svůj nejlepší letošní čas. „Po takovém začátku jsem si myslel, že by mohla bojovat o umístění na stupních vítězů,“ uvedl reprezentační kouč Jakub Kučera. Jenže proti se postoupil kůň, na němž Grolichová absolvovala parkúr. Vylosovala si toho nejméně zvládatelného.

„Jen výjimečně hledám chyby při jízdě v koni, ale v tomto byla Lucie skutečně nevinně. Před ní už na něm jely tři závodnice a všechny vyhořely, takže jsme se pokoušeli něco vymyslet, ale marně,“ doplnil Kučera. Grolichová na těžkém koni chybovala a v samotné jízdě obsadila až 29. místo.

„První střelba Lucii také moc nevyšla, ale i tak běžela naplno a v závěru se posunula zpět k první desítce. S jejím výkonem jsem spokojený, výsledek by mohl být o kousek lepší, ale vrcholy sezóny nás teprve čekají,“ uzavřel Kučera.

Světový pohár moderních pětibojařek v Berlíně
1. Schönebornová (Něm.) 5296 b., 2. Cazeová (Fr.) 5252, 3. Czwojdzinská (Pol.) 5220 … 11. Grolichová (ČR) 5036 ... Černá nepostoupila z kvalifikace.
Stav SP: 1. Schönebornová 158 b., 2. Grečičniková (Rus.) 151, Rimsaiteová (Lit.) 138 … 20. Grolichová 81, 21. Dianová 80, 73 Černá (všechny ČR) 16.

Reklama