Hlavní obsah

Adrenalinové martyrium pod Lysou horou letos nevynechají ani Kraus s Koukalem

PRAHA

Elitní čeští sportovci míří i letos do Ostravice, aby si účastí na Adrenalin Cupu zpestřili sezónu či přípravu. Zvláštním magnetem je česká obdoba slavného extrémního závodu čtyřčlenných štafet Dolomitenmann, která se letos koná již počtrnácté, hlavně pro zástupce zimních sportů. A tak se letos na startu sejdou úspěšní běžci na lyžích Martin Koukal s Dušanem Kožíškem, skikrosař Tomáš Kraus a tradičně nebude chybět ani snowboardista Michal Novotný.

Foto: Sport.cz

Předávka na startu třetího úseku Adrenalin Cupu.

Článek

Koukal se letos v rámci přípravy na příští zimu věnuje také atletice a při Adrenalin Cupu bude z lyžařů první, kdo ochutná lahůdky připravené pořadateli. Běžce čeká na úvod náročné čtrnáctikilometrové stoupání z Ostravice na Lysou Horu s převýšením 1400 metrů. Na vrcholu dominantního vrcholu Moravskoslezských Beskyd štafetu převezmou paraglidisté, jejichž úkolem je slétnout zpět do Ostravice ke startu třetího úseku. Na něm své dovednosti předvedou bikeři, jimž organizátoři také připravili potěšení v podobě výjezdu na Lysou Horu. Po šestnáctikilometrovém sjezdu k přehradě Šance vyrazí do posledního úseku kajakáři, kteří se na rozbouřené vodě Ostravice museji vyrovnat s patnácti brankami a povinným eskymáckým obratem.

Běh původně zvažoval i Kraus, který si stejně jako Koukal odbyde na Lysé Hoře premiéru. „Dokonce i kajak mě napadl, ale nakonec pojedu na horském kole. Přece jen na něm trénuji, ale s mými 93 kily nevím, nevím,“ kroutí dvojnásobný mistr světa ve skikrosu hlavou nad trasou pro bikery. Na svém úseku pojede i proti takovým esům jako je Jaroslav Kulhavý, Ondřej Fojtík nebo Tereza Huříková. „Snažím se trénovat v okolí Děčína, uvidíme, jak to půjde,“ dodal s úsměvem Kraus. „Letos prostě asi na vítězství útočit nebudeme,“ popíchl svého kamaráda a na Adrenalin Cupu také týmového parťáka Novotný, jenž bude popáté startovat na svém oblíbeném kajaku.

Po dvou zkušenostech z běžecké trati se posadí na kolo Kožíšek, který se od týmového sprintu na olympiádě ve Vancouveru opět sejde v jednom družstvu s Koukalem. „Chci to vidět i z jiné strany, otestovat sám sebe. Možná jednou přesedlám i na další disciplíny, ale to je pohled do daleké budoucnosti,“ podotkl sprinterský specialista.

Letošní ročník Adrenalin Cupu startuje v sobotu 26. června v 10 hodin na fotbalovém hřišti v Ostravici, vítězný tým by měl protnout cílovou pásku na stejném místě před 14 hodinou. Jako každý rok je připraven bohatý doprovodný program včetně páteční warm-up party a sobotní afterparty. Po loňské premiéře nebude chybět ani sekundární závod Beskydský šerpa, jehož cílem je vynáška plného pivního sudu na Lysou horu. Každé čtyřčlenné družstvo, které s 65kilovým nákladem zvládne devítikilometrovou trasu s převýšením 950 metrů pod čtyři hodiny, získá svůj sud jako prémii.

Reklama

Související témata: