Hlavní obsah

Emmons: Teď se nejvíc těšíme na náš byt v Plzni, sprchu, spánek a pivo

Nejslavnější střelecký pár světa – Kateřina a Matt Emmonsovi – dorazil v úterý odpoledne z USA do Prahy. V Plzni se oba manželé budou připravovat na srpnové mistrovství světa v Mnichově. Zatímco roční dcera Julie zkoumala, jak zblízka vypadají televizní kamery a fotoaparáty, maminka Kateřina odpovídala na dotazy novinářů...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Střelkyně Kateřina Emmons s manželem Mattem a dcerou Julií.

Článek

Jak proběhla cesta?

Výborně. Julinka je zvědavá, létání snáší dobře, ale my na ni musíme dávat velký pozor. Letěli jsme z New Jersey, kde jsme měli tréninkový kemp a navštívili i Mattovi rodiče. Teď se nejvíc těšíme na náš byt v Plzni, sprchu, spánek a pivo. Pak vezmu do ruky zase vzduchovku.

Kdy přiletí z Austrálie vaši rodiče?

Maminka už ve středu, protože bude hlídat. Táta s australskými střelci dorazí do Evropy asi za týden. Oni ale budou jezdit po tréninkových kempech a do Plzně dorazí až koncem června. Čas na sebe budeme mít celý srpen, hlavně po mistrovství světa.

Vyhrála jste Světový pohár v Sydney, ale ve Fort Benningu se vám kvůli problémům s kyčlí nedařilo. Už jste v pořádku?

Bohužel ne, i když je to trochu lepší. Navštívila jsem fyzioterapeuta v USA a teď se chystám ke svému v Plzni.

Zlaté ruce má Pavel Kolář...

To je pravda, poznala jsem to na olympiádě v Pekingu. Svoji bakalářskou práci, jako budoucí fyzioterapeut, jsem dokonce věnovala právě jemu. On je hodně zaneprázdněný naléhavějšími případy, ale moc ráda bych se k němu dostala, pokud by měl čas.

Omezují zdravotní problémy vaši přípravu hodně?

Musím se přizpůsobit situaci, pokračovat budu podle rad fyzioterapeuta. Musím oželet malorážku, v níž jsem chtěla v Mnichově pomoci družstvu. Věřím, že to děvčata zvládnou i beze mě. Tělo po porodu prodělalo velké změny a podle toho se musím chovat. Cestu určitě najdu. Návrat mi vyšel skvěle, pět závodů jsem odstřílela výborně, teď se to zbrzdilo.

Nevynecháte koncem června závod Světového poháru v Bělehradu?

Určitě ne, potřebuji ho kvůli závodní atmosféře. I kdybych měla odstřílet třeba jen pět dobrých ran, stojí mi to za to.

Přemýšlíte s Mattem o tom, že už v Mnichově získáte účastnická místa pro olympijský Londýn?

Matt s tím v podstatě počítá, já jsem opatrnější. Bylo by skvělé dostat se ve vzduchovce do finále a pokud by tam bylo pět účastnických míst, pak by šance byla velká. Snad to tak dopadne. Uvidíme...

Reklama