Hlavní obsah

Vuvuzely pronikají i do baseballu, hráče to netěší

Vuvuzela, obávaná africká trubka, se stává globální hrozbou, která snadno přeskakuje hranice mezi kontinenty i mezi jednotlivými sporty. V sobotu v Miami na Floridě její bzučivé vibrace pronikly i do americké baseballové ligy. K malé radosti samotných hráčů.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Prokletá trubka vuvuzela v ústech jihoafrického fanouška - ilustrační foto.

Článek

Tým Florida Marlins, jeden z nejskromnějších klubů v MLB, obdaroval v sobotním utkání prvních patnáct tisíc fanoušků zmenšenými napodobeninami afrických plastikových rohů. A ty o sobě daly pořádně vědět.

Někteří hráči nastoupili s ochrannými sluchátky na uších, ale ani to moc nepomohlo. "Tohle přece není fotbal. Nechceme slyšet žádné rohy, ani nic podobného. My chceme slyšet naše fanoušky, jak nám fandí a stojí za námi," zlobil se Dan Uggla.

Vedení klubu sáhlo po vuvuzelách ve snaze zvýšit návštěvu. "Vždycky se snažíme pro fanoušky vytvořit nějaký dárek. Tenhle byl asi nejhlučnější ze všech, jaké jsme kdy měli," řekl agentuře Reuters viceprezident pro marketing Sean Flynn. Floridě zvýšená hladina hluku úspěch nepřinesla, s Tampou prohrála 8:9.

Reklama