Hlavní obsah

Střelkyně Emmons si před mistrovstvím světa velké ambice nedělá

PRAHA/BĚLEHRAD

Třiadvacátá skončila Kateřina Emmons v úterý na Světovém poháru ve střelbě ze vzduchové pušky. V srbském Bělehradu nastřílela 395 bodů... I přesto byla ale olympijská vítězka z Pekingu se svým výkonem spokojená.

Foto: Petr Eret, ČTK

Kateřina Emmons

Článek

"Zklamaná určitě nejsem. Do Bělehradu jsem odjížděla s tím, že si zkusím, jak na tom momentálně jsem. Nedělala jsem si žádné velké ambice," přiznala v telefonickém rozhovoru Sport.cz a Právu Kateřina Emmons. "Říkala jsem si, že mi sem stojí za to jet, i kdybych měla odstřílet jen pět dobrých ran. A nakonec jich bylo dvacet povedených. S nimi jsem opravdu spokojená," prohlásila šestadvacetiletá sportovkyně, kterou již delší dobu trápí bolavá kyčel.

"Spolupracuji s fyzioterapeuty a je to lepší. Nejedná se o zranění, ale o změnu po porodu. Vrátila jsem se ke střelbě dříve, než je běžné. Takže tyhle potíže musely zákonitě přijít. Tělo se chová jinak a já se s ním musím naučit pracovat. Často zatěžuji jiné svaly než bych měla, protože ty správné jsou ochablé. Z toho pak vznikají problémy a já se dostávám do začarovaného kruhu," vysvětlovala olympijská vítězka z Pekingu.

Po mistrovství světa ukončí sezónu

V březnu Kateřina Emmons ovládla Světový pohár v Sydney, v květnu ve Fort Benningu skončila jednadvacátá a nyní v Bělehradu třiadvacátá. A tak je před srpnovým mistrovstvím světa v Mnichově se svými ambicemi opatrná. "Po několika výhrách v závodech, včetně SP v Sydney, jsem byla namlsaná. Nyní jsem zase zpátky na zemi a vím, že mi světový šampionát nemusí vyjít."

"V každém případě se na Mnichov pokusím připravit co nejlépe. Vím, co musím zlepšit. Tahle první sezóna po narození Julinky je pro mě nesmírně cenná. Každý závod je pro mě důležitý," dodala mistryně světa z roku 2002. "Po světovém šampionátu ukončím sezónu. Chci se doléčit a pomalu začít s přípravou na tu další. V ní totiž bude nejvíce možností vystřílet si účast na olympijských hrách v Londýně," uzavřela Kateřina Emmons.

Reklama