Hlavní obsah

Konečný: Nesmím dostat smrtelně na budku

Libor KalousSport.cz

Žádný domácí ring a podpora českých fanoušků. Profesionální boxer Lukáš Konečný bude bojovat o titul mistra Evropy v lehké střední váze mimo známé a chtěné území. Včera podepsal smlouvu. Místo konání Velká Británie. Datum 11. září. Konkrétní lokalita zatím upřesněna není. Soupeřem mu bude anglický bijec Ryan Rhodes.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Boxer Lukáš Konečný

Článek

Dohoda je na světě, ale vy jste usiloval o zápas v Praze, ne?

To je pravda, škoda. Hodně mě to mrzí kvůli fanouškům. Také to není ideální pro mé sponzory.

Ale hlavně pro vás. Doma byste měl větší šanci na titul, ne?

Jo, jo. Jde jen o odhad mé hlavy, ale já si věřím. Možná ještě o něco více než před zápasem o titul mistra světa s Dzinzirukem v dubnu 2008. Teď si dávám 55 procent. Pokud bych boxoval v Praze, tak říkám klidně 90 procent pro sebe, i když Rhodes je obhájce titulu.

Před rokem jste přešel z lehké střední váhy do střední. Teď se vracíte. Budete tedy zase muset více shazovat. To vám přineslo i problémy, třeba křeče, úbytek síly. Nejdete do risku?

Přiznám se, nechtělo se mi, ale na týden jsem si zkusil novou upravenou stravu - dietbox. Zjistil jsem, že bych neměl mít problémy. Před zápasem ji nasadím na čtyři týdny. Věřím, že potom budu mít sílu a energii do zápasu.

Znáte blíže soupeře?

Trochu jsem už na něj koukal. Vím, že je zápas venku, takže to nebude žádná sranda. Ale je to šance, z Čech nikdo nebyl mistr Evropy, to je pro mě teď velký cíl. Pro mě má smysl titul Evropy nebo světový triumf.

O velké pásy jste boxoval třikrát, pokaždé venku a pokaždé jste odešel poražen - Španělsko, Itálie a Německo. Teď je tu Anglie. Máte v hlavě tu nelichotivou sérii?

Určitě na to myslím. Vím, že mi nestačí vyhrát, já Rhodese musím zničit. A ta šance tady je. On je rvavý typ, odkrývá se, myslím, že by to mohlo jít. Myslím, že neboxoval s klukem jako jsem já. Můj styl mu nebude chutnat.

Je vám jedenatřicet let. Může jít o osudový zápas vaší kariéry?

Určitě. Od Dzinziruka jsem nic tak velkého neměl. Rhodes je dost vysoko na žebříčku. Na boxrec.com mu patří sedmé místo na světě.

Jsou možné jen dva scénáře - výhra...

Ta mě katapultuje nahoru a může přijít zápas o titul mistra světa.

Ale také prohra.

Záleží na okolnostech. Jak prohraju, jak se budu cítit během zápasu. Pokud bych dostal smrtělně na budku, tak je to špatný. Ale nemyslím si, že to hrozí. Ale člověk nikdy neví. Pokud by mě ten kluk fakt zbil, tak to může být šlus vrcholové kariéry.

Boxoval jste na různých místrech Evropy, jaké očekáváte přijetí v Anglii?

Fakt je mi to jedno, o tohle se nestarám. Ale je jasný, že nechci žumpa hotel, žumpa stravu. Já věřím v show a skvělou atmosféru.

Reklama