Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Ptejte se mistra Evropy v moderním pětiboji Davida Svobody

PRAHA

I když je mu teprve pětadvacet, získal na velkých soutěžích OH, MS a ME, už jedenáct medailí. Tu poslední vybojoval David Svoboda minulý týden v maďarském Debrecíně a zlato na hrudi moderního pětibojaře znamenalo titul mistra Evropy.

Foto: Vít Chalupa

David Svoboda se na stupních vítězů raduje z titulu mistra Evropy.

Článek

V Maďarsku vyhrál Svoboda s náskokem třídy, podle odborníků dokonce možná dvou. A to do kombinované disciplíny vybíhal až z jedenáctého místa. Svoboda tak potvrdil, že je zřejmě momentálně nejlepší a nejrychlejší střelec i běžec.

Pražský rodák vděčí za své úspěchy podmínkám, jaké má ve středisku pražské Dukly. Je zaměstnancem armády, ale zároveň studuje na FTVS obor trenérství, takže plánuje jednou předávat zkušenosti svým následníkům. Baví ho adrenalinové sporty, jako je parašutismus - má za sebou třicet seskoků - nebo potápění.

Momentálně žije jako single, ale za to má o sedm minut staršího bratra Tomáše, který s ním jezdí občas na závody. Protože si jsou velice podobní, plánují, že jednou půjde na stupně vítězů bratr. Chtěli to zkusit už teď v Debrecíně, ale rozhodli se, že to nechají na zářijové mistrovství světa v Číně...

Reklama