Hlavní obsah

Bláznivé a hybridní. Když je sport naruby. Šachy a box ruku v ruce

Hokej, fotbal, tenis. Klasika, která nikoho už nedokáže překvapit. Přestává bavit, chybí adrenalin. Proč nevyzkoušet nemožné. Server manolith.com nabídl tři recepty, které vás nudit jistě nebudou. Disciplíny, které spolu nesouvisí. Ale jen zdánlivě. Dnes už existují boxerské šachy, extrémní žehlení, a také horská jízda na jednokole.

Foto: www.wordpress.com

Boxerské šachy

Článek

Boxerské šachyBoxer vs. šachista. Obě typově naprosto odlišné postavy. Proč ale nespojit boxerské mozky s bojechtivými šachisty. To vše v patřičném prostředí obou sportů. Jako první jsou na řadě tahy figurek. To po dobu čtyř minut. Následuje gong a po minutové pauze tři minuty šavlování boxerských paží. To vše celkem na jedenáct kol. Pochopitelně, že klání může skončit před časovým limitem. Buď promluví šachovnice a mat, nebo rukavice a K.O. Kdo chce toto podstoupit, musí být připraven na fyzický i emocionální zápřah. Ale pozor! Nejde jen o zábavu. Tento sport má svě turnaje a šampióny.

Žehlit se dá i pár set metrů nad zemí.foto: www.wordpress.com

Extrémní žehleníNení nad bezchybně vyžehlenou košili na vrcholku hory, kde vám vítr nemilosrdně šlehá do tváří. Kdo chce toto zažít, vrhne se na extrémní žehlení. Tento polosport se dá provozovat na skalních stěnách, horských plošinách, ale také v hustě zarostlých lesích. Počátky má v Anglii. Pro nadšence tohoto adrenalinu není nic krásnějšího, než vyjít na žehlící expedici. A když vás netáhnou výšky, můžete zkusit prkno pod vodou. Jeden britský tým vytvořil rekord, když ve stejnou dobu zmizelo pod hladinou jezera Gloucestershire 86 závodníků.

Stačí udržet balanc a hurá dolůfoto: www.unicycling.com

Horské jednokolo Klasické kolo nudí, je moc snadné na ovládání. Pokud ano, stačí vám kolo jedno se speciální pneumatikou, k tomu vyztužený rám a členitý prostor, kde budete moci dovádět. Co se týče brzd, tak ty nehledejte, nejsou. Ony vám ani při sešupu ze zubaté skály nebudou třeba.

Reklama