Hlavní obsah

Korbel má dva měsíce před ostravským ME zánět šlach na ruce

Největší opora českých stolních tenistů Petr Korbel má necelé dva měsíce před mistrovstvím Evropy nepříjemný zdravotní problém. Devětatřicetiletý matador se potýká se zánětem šlach na levé ruce, a pokud v průběhu příštího týdne nezaberou antibiotika, nevyhne se operaci.

Článek

I když Korbel drží pálku v pravé dlani, zranění by mu mohlo zkomplikovat přípravu na zářijové mistrovství v Ostravě. Záležet bude na účinku předepsaných medikamentů. "Jedna prognóza je optimistická: zánět by měl sám odeznít. Druhá je horší. Pokud antibiotika nezaberou, muselo by se to otevírat. Mám uvnitř nějaký hnis," řekl dnes novinářům Korbel.

Zánět vznikl samovolně. Korbel se už v Ostravě připravoval na společném soustředění, ale po několika dnech se ve středu ráno vzbudil s bolestmi v ruce. "Ruka mi napuchla zničehonic. Nemohl jsem s ní hýbat. Nikdy jsem takový problém neměl," řekl Korbel. "Kdyby se to muselo otevřít, zbrzdilo to by to přípravu. Doufám, že antibiotika zaberou," připustil.

Korbel by měl být oporou českých stolních tenistů, které na ostravském šampionátu čeká ve skupině boj zřejmě o jedno postupové místo. Jednoznačným favoritem je Německo, Češi by se o druhou pozici měli poprat s Řeckem a Polskem.

"Je velký otazník, jestli za Řecko bude hrát Kreanga. Pokud ano, můžou být černým koněm šampionátu. Nedá se ale moc vybírat, manšafty jsou vyrovnané. Snad jen Němci jsou velký favorit, který nebere nic než zlato," dodal Korbel.

Reklama