Hlavní obsah

Softbalisté doma zlato na ME nezískali, finále s Dánskem prohráli

Čeští softbalisté na domácím mistrovství Evropy v Havlíčkově Brodě na zlato nedosáhli. Vítězové předchozích tří šampionátů podlehli v repríze finále minulého turnaje 2:5 Dánsku, které získalo titul poprvé.

Softbal - ilustrační foto.

Článek

Češi prohráli s Dánskem druhý zápas za sebou. Po páteční porážce 0:1 musel domácí tým o účast ve finále bojovat ráno proti Británii, kterou porazil 11:4.

Úvod vyrovnaného souboje o zlato, který slavnostním nadhozem zahájil legendární hokejový brankář Dominik Hašek, vyšel lépe Čechům a po pěti směnách vedli 2:0. Naděje dánského týmu na zvrat ovšem držel zkušený nadhazovač Jesper Panduro, jenž si celkem připsal osm strikeoutů. Dánský tlak v ofenzivě přinesl ovoce v předposlední šesté směně, kdy si Seveřané doběhli pro pět bodů a zápas otočili.

"Byl to fantastický turnaj, bohužel bez zlaté tečky. Dánové nám to oplatili za Kodaň," připomněl v rozhovoru pro Českou televizi trenér Pavel Kasal minulý šampionát v dánské metropoli před dvěma lety. "Máme nejlepší tým v Evropě a chtěli jsme to tady ukázat. Škoda, zlato mělo být pro naše fantastické fanoušky," dodal český trenér.

Mistrovství Evropy v softbalu mužů v Havlíčkově Brodu:
Finále: Dánsko - Česko 5:2,
o postup do finále: Česko - Británie 11:4.

Reklama