Hlavní obsah

Peněz není nikdy dost, řekla Šarapovová a vydělala na reklamě půl miliardy

PRAHA

A milióny létají na konta. Sportovcům. Patřit k nejlepším se vyplatí. Přitom se nemusíte potit, porážet soupeře a bojovat se soky. Reklama, to je oč tu běží. Zářným příkladem může být tenistka a modelka Maria Šarapovová. Podle ruské mutace časopisu Forbes si loni díky své hezké tváři a sexy tělu přišla na téměř půl miliardy korun.

Článek

„Peněz není nikdy dost. Vždycky jich chci víc. Neexistuje hranice, kolik si můžete vydělat," nechala se slyšet bývalá tenisová jednička v roce 2006. U ní asi opravdu ne. Křivky jejího těla jsou žádaným a opěvovaným zbožím. „Ale nejsem jen pěkná, umím hrát i tenis,“ zopakovala už několikrát. Ano, umí. Ale být obdarován ladnými proporcemi má svá pozitiva.

V minulém roce na reklamě nebyl škodný ani hokejista Alexander Ovečkin. S vítěznou kráskou se ale měřit nemůže. Jeho konto rostlo v tomto případě osmkrát pomaleji. Podle Forbesu patří kapitánovi Washingtonu tři milióny dolarů, v přepočtu 56 miliónů korun. Smutnit ale nemusí. V následující sezóně NHL má zaručený příjem více než devět miliónů dolarů.

První trojici sportovců uzavírá fotbalista Andrej Aršavin z Arsenalu. Mezi desítkou nejlukrativnějších ruských sportovců se usadil i krasobruslař Jevgenij Pljuščensko, ale také obrovitý profesionální boxer Nikolaj Valujev. Tento 213 narostlý hromotluk si reklamními příjmy za rok 2009 vydělal 250 tisíc dolarů.

Odhad ruské mutace časopisu Forbes
Maria Šarapovová (tenis)24 miliónů dolarů
Alexander Ovečkin (hokej)3 milióny dolarů
Andrej Aršavin (fotbal)2,1 milióny dolarů
Jelena Isinbajevová (atletika)2 milióny dolarů
Jevgenij Pljuščenko (krasobruslení)700 tisíc dolarů
Igor Akinfeev (fotbal)300 tisíc EUR
Fedor Emelianenko (bojová umění)300 tisíc EUR
Nikolaj Valujev (box)250 tisíc dolarů
Sergej Semak (fotbal)250 tisíc dolarů
Andrej Kirilenko (basketbal)100 tisíc EUR

Reklama

Související témata: