Hlavní obsah

Crosby a Federer na jednom koberci. Oslavenci dostali dort

PRAHA

Hvězdy se sešly. A gratulovalo se, smálo, lichotilo. Dva vzdálené světy na jednom koberci. Tenista Roger Federer a hokejista Sidney Crosby se potkali v neděli v Torontu na turnaji Rogers Cup. Na sportovní měření sil ale nedošlo. Slavilo se. Oba totiž měli narozeniny.

Foto: Shaun Best, Reuters

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby se Stanley Cupem.

Článek

Federer oslavil 29. narozeniny, Crosby měl o den dříve třiadvacáté. Oba dostali od organizátorů turnaje dort. Aniž by ho rozkrojili a ochutnali, už prsty olizoval jeden z pomocníků. Nechtěně se o sladký dárek otřel.

„Jsem asi o něco starší, ne,“ dobíral si okolí švýcarský tenista, který přiznal, že sledoval olympijský hokejový turnaj ve Vancouveru. „Já jsem mu připomenul, že jsem ho zase viděl před dvěma roky na US Open. Seděl jsem blízko kurtu. Byl to velký zážitek,“ glosovala kanadská hokejová star, která má k bílému sportu blízko, ale za skvostného hráče se nepovažuje.  „Třeba Jay Mckee z Pittsburghu je dobrý.“

Roger Federer.foto: Reuters/Suzanne Plunkett

Jedna z ikon nejprestižnější hokejové soutěže letošní oslavy pojala střídmě. „Byl jsem doma s rodinou. Nic velkého,“ usmál se Crosby. Bujaré oslavy se konaly dva roky předtím. „Plnoletost (21. narozeniny) jsem si užil pořádně. A na oslavy Stanley Cupu také nikdy nezapomenu,“ dodal jeden z nejlepších hokejistů současnosti.

Reklama