Hlavní obsah

VIDEO: Holyfield nerezaví, jde opět do ringu. Pokud vyhraje, chce Klička

PRAHA

Nekončí. Stále má chuť zlomit toho druhého v opačném rohu. Tahle boxerská legenda pokračuje ve své show. V osmačtyřiceti letech vstoupí mezi šestnáct provazů Evander Holyfield. Jeho sokem mám být Sherman Williams z Baham. Detaily jsou dohodnuté, chybí jen podpisy a duel se může 5. listopadu stát skutečností. Pokud Američan vyhraje, bude moci vyzvat Vitalije Klička na boj o titul WBC.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Evander Holyfield (uprostřed) po triumfu nad Francoisem Bothou.

Článek

„Williams je dobrý boxer. Klání by mohlo proběhnout v Detroitu. Očekáváme, že po tomto duelu bude „Svatý“ (přezdívka Holyfielda) boxovat s Vitalijem Kličkem o pás WBC. Mluvil jsem o tom s prezidentem této federace s panem Josem Sulaimanem,“ nechal se slyšet manažer Ken Sanders.

Nejdříve ale musí čtyřnásobný absolutní šampión těžké váhy zdolat protivníka z Baham. Až poté by dva roky od svých padesáti let přišla šance vyzvat dnes devětatřicetiletého Ukrajnce.

Začal ve dvanácti letech. Kdy skončí?

Holyfield boxoval naposledy v dubnu a slavil. K zemi poslal Francoise Bothu v osmém kole. „Je tu nová éra boxu, nedoufal jsem, že tady budu,“ smál se vítěz po zápase. Ukázal, že ještě nepatří do starého železa. „Je schopný a zarputilý. Jeho přesné rány si našly cíl, je to bojovník,“ chválil poražený Botha. Dubnovou výhrou si Holyfield připsal 43. výhru z 55 zápasů profesionální kariéry.

Kde se zastaví? U Williamse? Toho soka, kterého zdobí agresivní styl, který se skrývá ve sto dvaceti kilogramech živé váhy. Dojde poté na Klička? Holyfield skončil s kariérou v roce 2004, ale o dva roky později ohlásil návrat. Muž, který má rozpětí paží téměř dva metry, muž, kterému se také říkalo stydlivý a němý šampión. Byl tichý a během své kariéry opakoval: „Nejsem žádný šašek.“ Byla by škoda si to teď pokazit. Přece jen začal boxovat už ve dvanácti letech.

Reklama

Související témata: