Hlavní obsah

VIDEO: V profi ringu se Kanon Briggs chystá sestřelit Vitalije Klička z trůnu

PRAHA

Americký i německý tisk už rozjíždí velké divadlo: ukrajinský boxerský šampión Vitalij Kličko bude 16. října obhajovat v Hamburku titul organizace WBC v těžké váze proti americkému těžkotonážníkovi Shannonu „Kanonu“ Briggsovi. "Jsem opravdu šťastný, že budu mít šanci znovu bojovat v Hamburku, v místě, kde jsem začal profesionální kariéru," uvedl 39letý Kličko ve svém prohlášení. "Shannon Briggs je nejen velký mluvka, ale i obrovská veličina ringu a velmi tvrdý vyzyvatel.“ Sestřelím tě z trůnu, slibuje zase Briggs.

Foto: Ina Fassbende, Reuters

Vitalij Kličko (vpravo) zasazuje úder Albertu Sosnowskému.

Článek

Vitalij Kličko se naposledy objevil v ringu v. květnu, když v Gelsenkirchenu vyřídil k.o. Poláka Alberta Sosnowskiho. Během své profesionální kariéry zatím absolvoval 42 zápasů, z nich 40 vyhrál a jenom dva soupeři dokázali ustát jeho děsivé údery až do závěrečného gongu. V Hamburku bude bojovat o mistrovský titul už potřinácté. Američan Briggs má za sebou již 58 duelů, z toho 45 vyhrál KO, ve ztracených zápasech dvakrát skončil na podlaze ringu.

Shannon Briggs (vlevo), přezdívaný Kanon.foto: Sport.cz/archiv

Kanon, jak se osmatřicetiletému Briggsovi přezdívá, se snažil dlouho nastoupit proti jednomu z bratrů Kličkových. Ale promotérům se snahy o zápas s Vitalijem či mladším Vladimírem zatím nikdy nepodařilo dotáhnout do konce. „Vitalij se ještě pár týdnů svůj mistrovský pás prohlížet. Ale potom už bude patři mně," nechal se slyšet Američan, věrný své pověsti.

Vladimír Kličko drží mistrovské pásy organizací IBF, WBO a IBO. Na 11. září je do Frankfurtu naplánován jeho boj s Nigerijcem Samuelem Peterem. Mimochodem právě „Nigerijská příšera“, jak se mu přezdívá, se jako jeden z mála boxerů utkal s oběma bratry Kličkovými. S oběma prohrál.

Reklama